Födelsedagar

Hua vad mörkt det är ute. Jag vaknade vid 7 tiden av ingen anledning alls. De små barnen hade då varit uppe ett tag. När man ramlar ut i vardagsrummet så är de små pysslingarna fullt upptagna med att titta på tv och rita. Det är märkligt det där, men barn verkar tro att deras omvärld är totaldövt. För när de pratar med varandra sker det på högsta volym. Som om de stor på varsin sida av ett stort fält och förökte prata med varandra. När de inte skriker åt varandra så hoppar de omkring som om de brann på fötterna deras. Att dom bara orkar.

Själv hoppar jag inte alls. Det är knappt jag orkar lyfta på öbonlocken tillräckligt för att skönja ljuset från skärmen. Jag har en svag misstanke om att detta tillstånd kräver med än en kaffekopp. Troligen handlar det om en kanna eller två för att jag skall vakna till riktigt. Jag uppvisar tydliga tecken på trötthet. Men är man uppe så är det ju ingen idé att lägga sig med en gång. Bara att köra på liksom.

Idag skall vi till Min Vackra Kvinnas far på födelsedagskalas. Jag har lovat att följa med så vi får väl se hur det går. Jag kan ju bara hoppas att jag inte får fnatt mitt i allt. Med lite tur och hårt arbete så kanske jag klarar av det hela med glans. Jag siktar på det ialla fall. Vid 11-tiden ska jag hämta min yngsta som som fyller 10 år i dag. Så det bli dubbla födelsedagskalas. Knepigt att tänka sig att det redan var 10 år sedan den lilla filuren dök upp i mitt liv. Jag var på praktik i Ulricehamn när gossens moder ringde och berättade att det var dags att åka till förlossningen. Jag körde som en dåre hela vägen hem förutom en snabb cigg vid vägkanten. Jag var tvungen att lugna ner mig lite så att jag inte gick och körde ihjäl mig Jag var nog ingen bra bilist den dagen.

Tja, nu är det nog en kopp kaffe till som gäller. När man ändå är uppe och snurrar kan man lika bra sikta på att vara vaken också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback