Mitt pinsamma Borås

Ok. Jag vet att Borås sedan länge, länge är tacksamt att driva med. Att vi inbitna Boråsare ses som lite löjliga. Men jag råkar älska min stad. Den har allt det jag behöver och lite till. Skulle man sedan kräva mer så har vi ju närheten till Göteborg där man kan uppsöka både opera, Liseberg och Universeum bland allt annat. Men för vardagsbruk och för de flesta fester räcker Borås så bra till så. För sjutton, vi har ju bland annat de allra vackraste kvinnorna i hela landet.

Men på sista tiden har jag tvingats se hur stadens styrande har tagit det ena huvudlösa beslutet efter vartannat. Är det inte grandiosa Pinocchiostatyer så är det avtal som man alldeles tydligen inte har läst igenom, eller ännu värre, inte begripit sig på. Nu tänker jag ju på den pinsamma MAX-affären.

I sin iver att skopa hem delar av U21-EM har staden gått med på att MAX hamburgerrestaurang och järnhandeln Harald Nyborg som båda ligger inhysta på framsidan av Borås Arena skall hålla stängt under arangemanget.

Ok. UEFA behöver sin cash och McDonalds sponsrar UEFA. Väl så. Så när UEFA kräver det som kallas "clean area" så kan jag fatta resonemanget. Den amerikanska hamburgerjätten har varit med och bekosta hela jippot, det har inte MAX. Så långt är jag med.

Men det pinsamma är ju att det hela kommer som en överraskning för politikerna som tagit beslutet. MAX ledning å sin sida är vansinniga. Så klart. De hyr ju lokalen för säkerligen dyra pengar och sen så kommer UEFA och dikterar att de inte ska få sälja sina hamburgare under en fotbollsturnering. McDonalds som ligger 100 meter bort däremot ska få sälja precis hur många hamburgare de vill.

Men, det hela lär väl bara ge MAX goodwill bland folk som är trötta på att jätteindurstrier ska lägga sig i. Chefen för tre McDonalds-restauranger i Borås utrycker sin oro för att folk ska härskna till och det gör han nog rätt i. Själv föredrar jag MAX men det har med helt andra saker att göra. Jag är helt enkelt trött på McDonalds efter att ha tryckt i mig allt för många hamburgare genom åren.

Men som jag tidigare nämnt. När det handlar om pengar så vinner oftast den med stinnas börs. Men det pinsamma är ju att politiker och tjänstemän i min vackra stad inte fattat vad de gått med på.

Herregud. Vad går de med på nästa gång utan att förstå vad de gör? Kan det vara så att den där Pinocchiostatyn kommer med ett krav på att alla andra konstverk i staden ska tas bort?

Man slutar aldrig förvånas. Det gör man banne mig inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback