Bröllop eller inte?

Det lutar åt att detta är en bra dag, förutom klumpen i halsen. Det gör ont i bröstet när jag sväljer. Men som tur är så känner jag igen det hela. Det är lite irriterat i matstrupen eftersom magen är sur så det är bara att ta magmedicin i några dagar så går det bort. Det heter nått det där men inte sjutton kan jag påminna mig om vad det heter.

Ute är himlen stålgrå men solen lyser ändå igenom molnen då och då så att världen lyser upp. Chips låg nyss på en solig plätt på golvet och sträckte ut sig men nu så har hon fattat posto i fönstret och vakar över världen.

Idag har jag precis inget inplanerat. I morgon är det terapi, men det är också det enda. På lördag är det dags för bröllop i Trollhättan. Det är min kusin som ska gifta sig. Jag är vansinnigt osäker på om jag ska åka eller om jag ska ringa och säga att jag tyvärr inte kan komma på grund av min hälsa. För att komma till Trollhättan måste jag åka buss i flera timmar och sedan ska man vara social och sitta med en massa okända människor och äta, två av mina värsta mardrömmar. Sen ska jag hitta någonstans att sova, vakna bakfull långt hemifrån och åka buss hem igen.

"Men hur tänkte du när du tackade ja till inbjudan då idiot", undrar den nyfikne läsaren? Jo, jag tänkte dricka, så enkelt var det. Jag menar, det är bröllop så då är det ju helt ok att vara full här i vårt vackra land. Men det är det som är problemet. Jag vill inte dricka när jag mår såhär ostabilt. Jag vet ju att jag bara mår sämre om jag dricker så nu har jag fått ett rejält problem att fundera på.

Å ena sidan så vore det snorskoj att gå på bröllop, träffa släkten och festa. Men, men, men. Jag borde inte dricka som det är nu som sagt. Så det lutar åt att jag får ta skam i hand och ringa och säga att jag tyvärr inte kan komma på grund av min hälsa. De kommer säkert både att förstå och klara sig alldeles utmärkt utan min medverkan. Men det känns kass eftersom jag sett fram mot det hela länge nu.

Vilket lyxproblem, jösses.

Kommentarer
Postat av: Miss Borderline

Nä, det tycker jag inte är ett lyxproblem utan ett socialt handikapp, och det är ju ett handikapp som vilket annat handikapp som helst, tycker jag iaf.

Postat av: WoB

Så rätt så rätt.

2008-08-30 @ 00:56:39
URL: http://wob.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback