Ekonomi och annat intressant

Jajamen. Nu är det dags att landets medborgare rullar ur sängen om detta inte redan skett, för en ny vacker dag står framför oss, julklappar att köpa, jobb att sköta,mattor att dammsuga, barn som ska kläs på, kaffe som ska drickas och hakor som ska rakas. Bland allt annat som vi ägnar dagarna åt så hör i december.

Själv har jag suttit och ugglat hela natten, läst lokalblaskan och nu surrar kaffet i köket och är snart redo att drickas. På nyheterna kan man höra hur världens ekonomi gått åt helvete och hur den går lite mer åt helvete för varje dag. Nu är det SAAB som står i skottgluggen när GM inte tycker det är roligt att vara ägare till företaget och vill sälja det. Regeringen med Maudan i första ledet vägrar fortfarande att ens tänka sig en liten hjälpande hand utan tycker att marknaden ska sköta det där på egen hand. Jag vet faktiskt inte vem som har rätt i det där. Nationalekonomi är knappast min starka sida, nä inte ens vanlig ekonomi är nått jag behärskar. Men jag tycker det är konstigt att man hjälper banker och finansinstitut men inte bilföretag. Är inte bankerna en del av marknaden i allra högsta grad?

Tja, inte vet jag. Men märkligt är det. Lite obahagligt kan det hela bli med en massa arbetslösa före detta bilbyggare som gått ur a-kassan. Snacka om att det blir fattiga dagar i det läget.

Själv så kan jag väl säga att min ekonomi har slagit i backen totalt. Efter att hyra och banklån är betalda har jag 1500 kronor över till allt annat man skulle vilja köpa. Som mat och sånt gott. Men jag löser väl det på något sätt kan jag tro. Man vänjer sig väl kan jag tro.

Nog om ekonomi. Idag ska jag nog ränna ner i källaren och se om jag inte kan få en tvättid idag eftersom jag bestämde mig för att skjuta upp på det hela igår på grund av bristande vilja och motivation. Men idag känner jag mig om inte motiverad så lite piggare. Men jag ska väl kanske hålla tyst och inte lova nått. Vips så ligger jag och sover och vaknar inte förrän klockanär 23 igen. Ett inte helt omöjligt scenario.

Nä, nu är kaffet alldeles färdigt så nu ska jag sätta mig på min trogna stol under fläkten och dricka dagens första kopp med den gyllensvarta drycken och avnjuta ett stycket rökverk. Värre kan man ha det minsan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback