En smakstart

Underbara söndagsmorgon. Jag har legat och vänt och vridit på mig i ett antal timmar i fruktlösa försök att finna något bra sätt att ligga på så att man kan somna. Men det har varit hopplöst. Katten har snarkat, det har varit för varmt, det har varit för kallt. Sängen har varit för hård och sängen har varit för mjuk. Kuddarna har vägrat att lägga sig på ett bekvämt sätt och täcket har varit för tungt.

Så, vad gör då den rådige mannen av idag i det läget? Tja, han knatar upp såklart när morgontimman slår. Jag har hunnit med att lusläsa dagens lokalblaska, mer eller mindre memorerat vilka som gift sig, fötts, dött och blivit förkylda. På tal om förkylning så har jag läst en artikel om hur man undviker att bli just det, förkyld alltså. Det intresserade givetvis mig som blir förkyld bara grannen nyser. Vad kom jag fram till då? Jo, handhygien är viktig. Hm, tvättar jag inte händerna ordentligt? Jag tycker att jag som ordentlig sjuksköterska blaskar mina händer titt som tätt men det räcker tydligen inte. Om man trots allt blir förkyld ska man ta det lugnt och dricka mycket vätska. Jo, men det fixar jag. Det låter som nått jag borde klara ut med ena handen bakbunden. Så jag får väl tvätta händerna än mer och hoppas att årets förkylningar är avklarade.

Så vad ska man hitta på nu då? Förutom att dricka kaffe, röka cigaretter och allt det där som jag fyller min vardag med. Äh, jag tror jag ska försöka sova lite igen. Det är ju söndag. Då får man sova länge.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback