JAg har slagit rekord. Igen

Ja herregud. Igår slog jag alla rekord i slöhet som någonsin tagits. Kort och gott låg jag i sängen hela dagen och kvällen och tittade ikapp på allt jag spelat in på datorn från tv. Tillslut hade jag så ont i ryggen av att ligga där platt på mage att jag var tvungnen att ta en värktablett. Det säger det mesta om hur slött det var. Men jag fick rensat bort en massa program och filmer så det var det väl värt. Hela dagen var lite sådär nyårsdag. Jag tittade på film, gick på dass och tittade på mer film och gjorde inget annat. Helt utan anledning liksom, jag var inte sjuk eller nått sånt utan bara tog det lugnt.

Men i dag är det andra saker som gäller. Bland annat ska jag in till stan för att titta på en verksamhet som sociala blocket har där jag kanske kan tänkas medverka när jag väl känner mig frisk nog för det. Bara så att man har lite att göra någon gång i veckan. Sen måste jag städa. Det är inte tu tal om det. Nu har det blivit sådär obehagligt lortigt här att jag absolut inte mår bra av det. Så jag får gräva mig ner bland den gamla disken som står i diskhon, städa toaletten, dammsuga och göra allt det där man gör för att det ska vara trivsamt hemma.

Sen i morgon ska jag in till stan igen för att ägna mig åt lite terapi. En del har fullt upp minsan. Snart får jag köpa en handdator för att hålla ordning på alla mina åtaganden. Jag menar, jag har nästan två grejor i veckan nu att hålla ordning på och det vet ingen hur det kan gå. Det finns risk att jag glömmer bort något viktigt, ja, som att gå ut med soporna till exempel. Det vore ju inte bra. Då skulle det bli högar med sopor fyllda med kattpink, gamla mjölkkartonger, kaffesump, äggskal, halvätna potatisar och allköns bråte man petar ner i den vita och den svarta påsen. Det skulle börja lukta och grannarna skulle klaga och jag skulle bli vräkt. Och det vill jag ju inte. Så en handdator vore på sin plats helt klart.

Sen skulle jag behöva köra in Gula faran till stan för att ställa den på lite vinterförvarning i tant mammas förråd. Jag skulle behöva skruva och pilla lite på den med för det är mer än en skruv lös på den mopeden. Fast det slutar väl som det brukar när jag ska laga bilar, mopeder och maskiner. Jag börjar så glatt med att skruva loss vartenda synlig skruv och mutter. Spiller olja på byxorna, bensin på skjortan, råkar dra sönder en gummislang som jag inte har en aning om varför den satt där den satt från början. Sen tappar jag intresset i några veckor tills behovet av fordonet gör sig påmint och då försöker jag skruva fast allt igen och brukar faktiskt lyckas mycket väl. Förutom att jag alltid får en 5-6 skruvar och brickor över som liksom inte passar in någonstans men som bevisligen satt där från början. Fasen jag har kört fordon som genom åren har blivit av med säkert 50 skruvar. Men de går ändå så där ser man vilket slöseri med skruvar fordonsindustrin håller på med. Inte konstigt att det går knackigt för dem. De skulle låta mig montera bilarna istället så skulle de se att produktionskostanden sjönk som en sten.

Sen när jag kört i några veckor så kommer jag på att jag aldirg återfyllde den där oljan som rann ut. Så där ser man. Det går att köra utan olja med. Kylarvätska? Onödigt. Bromsvätska? Låter viktigt kan man tycka med även det har jag kört mer eller mindre utan. Man fick trycka väldigt bestämt och en massa gånger så stannade bilen till slut.

Men, lusten att sätta mig på Gula faran i detta vädret är starkt begränsad måste jag erkänna. Fast det blir väl inte bättre om det börjar snöa förstås. Nä, det där får jag fundera på.

Men nu ska jag dricka en kopp kaffe till, hoppa med små glada skutt in i duschen och sedan så blir det bussåkande av.

jajamen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback