Glädjekorn

Så störigt där är när jag inte får någon ordning på hur jag mår. Ambivalent kan man väl kalla tillståndet. Ena stunden så är jag superglad över att äntligen få en egen lägenhet, andra så sitter jag med en puls på 130 och rasande ångest i kroppen. Jag borde inte ha ångest nu när allt börjar falla på plats men det spelar ingen roll vad jag borde eller inte borde.

Jag svettas som en gris i solen  och hjärtat pumpar på som om infarkten står bakom dörren och strax ska ringa på klockan. Kaos i skallen mest hela tiden. Glad, ledsen, upprymd, modlös allt på en och samma gång. Ytterst störigt.

Men nu ska jag lägga mig och läsa morgontidningen som nyss landade på hallgolvet. Sitter och lyssnar till Baron Ramel. Jag hade ju pippi på Povel i somras så man kan tycka att jag borde tröttnat men musiken gör mig glad och lite lugnare i själen. Trivialiteter, roliga texter blandat med vackra melodier och texter. Om jag fattat allt rätt så hade ju även den gode Povel pyskiska problem, men det kan var ett rykte med för den delen. Men om det är sant så känns det så rätt att han valde att skriva så mycket glad musik som kan skänka så mycket glädje. Att göra det medvetna valet att man ska syssla med det som livar upp istället för att gräva ner sig i sitt eget elände.

Att göra det bästa av det liv man lever. Att uppskatta det lilla, de små sakerna. Om jag bara kunde lära mig det.

Kommentarer
Postat av: Britt Andersson

Ta det lugnt, du kommer att kunna se de små sakerna som ger lycka åtminstone en liten stund nu i början, sen går det framåt och du kommer att må bättre dag för dag! Men man ska inte vara rädd för att hamna i "det svarta hålet", huvudsaken är ju att vi på något underligt sätt kravlar oss upp igen!

Jag hade en sån där "svarta hålet" dag i söndags och jag kände att jag hade rätten att ligga i sängen hela dagen, min själ behövde det helt enkelt!

Vi är väl inte sämre människor för det?

Kram från mig, som kunde vara din mor, 56 år i år:)

2008-02-20 @ 19:56:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback