Pigg och utvilad

Åh så gott. Jag har sovit skänt sedan 3-tiden i natt och vaknade utvilad och glad vid 8 i morse. Att jag somnade såpass tidigt i natt beror på att jag äntligen kunde hämta ut mina sömntabletter igår på Apoteket. Jag hämtade lite andra mediciner med och det hela gick på 1000 kronor. Inte helt bra så här före jul precis. Nu har jag inte en spänn till julklappar utan får vänta till den 19:de med att köpa klappar. Men jag får väl ägna veckorna fram till det åt att leta upp julklapparna jag ska köpa och sedan rusa runt och köpa dem när pengarna väl ramlar ner över mig.

Men man får se positivt på det. Jag är snart uppe i högkostnadsbeloppet och jag måste säga att det är fantastiskt att leva i ett land där det finns ett sådant. Det ligger väl på 1800 eller vad det är och utslaget på ett år är det ju ingenting för ens sådan som jag som är storkonsument av läkemedel.

I vilket fall. Nu är jag i alla fall upp och som sagt pigg. Igår blev det då rakt ingen städning så det får bli en alldeles äkta fredagsstädning. En liten minitvätt hoppas jag kunna ta med för att avlasta tvättkorgen lite. Sen ska jag ner till källaren och jaga fatt på mina adventsljusstakar. De ligger så klart längs in bakom allt annat, men jag får väl helt enkelt utrusta mig själv med lite tålamod och jävlaranamma och dra fram allt bråte jag skrapat ihop genom mina år. Bland annat ligger det ju en kasserad och isärplockad soffa längs ut och den är liksom bara inslängd och sedan klämde jag igen dörren så fort som möjligt så det där soffhelvetet lär väl braka över mig när jag öppnar dörren kan jag tro.

Vädret är smutsgrått och tråkigt. Det sprider då rakt inte det allra minsta julkänsla. Men nu är det julmusikssässong så jag sak minsann börja frossa i gamla hederliga julmelodier. Jag måste dock erkänna att jag föredrar det Amerikanska utbudet. Gamla hederliga saker med Sinatra, Dean Martin eller Elvis. Fast det klart, o helga natt med Jussi Björling är inte fel heller.

Jag funderar på om jag ska inhandla lite glögg med. Kanske lite pepparkakor till det sen kan jag och Chips, katten, ha glöggparty i vår ensamhet. Fördelen med glögg för en alkoholist är att man bara inte kan dricka för mycket glögg eftersom det snart blir klibbigt och übersött. Plus att man ju kan köpa alkoholfritt. Viket det blir har jag inte bestämt mig för än.

Men nu ska jag, gissa vad, dricka kaffe. Gott så gott på morgonkvisten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback