Mardrömmar, sorkar och julmust

Ah, vilken toppendag jag hade igår. Inte skuggan av ångest, inte ens den där välkända känslan av att vara spänd. Hela dagen var avslappnad och skön. Det var väldigt länge sedan jag hade en så bra dag. Kanske triumfen med att åka buss gjorde sitt till. Jag vet inte. Men lite spänd måste jag ha varit för jag lade mig på kvällen med en avslappningskiva som jag fick av min terapeut och låg och flöt omkring i min egen lilla värld när jag helt plötsligt fick en redig krampryckning, en sådan jag brukar få när jag slappnar av efter att ha varit väldigt spänd. Men det var en petitess i det hela stora.

Idag är det en helt annan sak. Jag vaknade av en vidrig mardröm där jag och min äldsta son först blev jagade av bonnaraggare och sedan blev min son påkörd av en bil och förvandlades till en tom ölburk. När jag skulle ringa 112 så kunde jag inte hitta siffrorna på min mobil. Jag vaknade av att jag grät och skrek rakt ut. Hua. Vad den drömmen kan betyda kan man ju bara spekulera i men jag tror att mitt dåliga samvete för att jag supit bort mina barns barndom mer eller mindre spelar roll. Att jag liksom valt alkoholen framför mina barn. Jag vet inte. Det är bara som jag funderar.

Så, idag är jag spänd som en liten fjäder. Men jag försöker hålla ångesten i schack genom att andas rätt och slappna av så gott det går. Givetvis så blev det trafikbegränsning på mitt mobila bredband i natt. På min mätare står det att jag laddat ner 3,7 Gb men tydligen har jag kommit över den där retliga 5 Gb gränsen som Tele2 har. Men jag har hunnit med att ladda ner både Britneys nya och Guns´n´Roses nya. Så helt bortkastade Gb var det inte i alla fall. Speciellt Axls skiva måste jag säga var vansinnigt mycket bättre än jag trodde den skulle vara. Britta visste jag ju skulle prestera så det var ingen överraskning att den var bra.

Men det blir väl inte så mycket gjort idag kan jag tro. I morgon kommer ju det stora provet när jag ska åka buss hemifrån till stan och tillbaka. Jag måste säga att det suger till i magen bara jag tänker på det. Men det måste göras. Går det bra så är det nog rätt viktigt att jag sedan fortsätter att upprätthålla det hela genom att åka någon gång i veckan så att jag inte ramlar dit på fruktan igen. Det är frågan om det blir någon sömn i natt men det märker jag väl kan jag tro.

Ute börjar det redan mörkna. Fan ta deta eviga mörker som sänker sig över landet under vintern. Men snart kan man börja se fram mot julen. Det är inte så illa det inte. Jag lurar på om jag inte ska bona parketten i vardagsrummet lagom till jul. Men det är ju ett fasligt schå med att flytta möbler hit och dit förståss. Det vore ju typiskt om man blev liggande som en skalbagge på rygg med ryggskott och trasiga nackkotor lagom till julafton. Nja, detta kräver eftertanke och kontemplation känner jag. Det är ju livsfarligt att ta i för mycket så att man kanske blir trött i armarna eller nått.

Kanske ska jag börja med att dammsuga innan jag ens funderar på att bona några golv? Snart är dammtussarna så stora i hörnen på golvet att Chips, katten, förskräckt backar ut från köket när hon stöter på en sån där grå ful sak. Hon tror väl att hon råkat ur för en ilsken sork eller nått.

Jaja, innan jag överhuvudtaget gör nåton så ska jag nog dricka en kopp kaffe till. En slurk julmust på det så är dagen inte helt fel trots mardrömmar och spända muskler.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback