När helgen blev vardag

Ännu en vecka har tagit sin början och om jag förstått allt rätt så är det väldigt många som börjar jobba igen efter semestern. Lite det samma gäller för mig med eftersom jag ska tillbaka till Motiviationsenheten idag igen och fortsätta arbetet med att bli en lite mer harmonisk person. Det ska bli väldigt spännande att se vilka nya upptäckte jag kommer göra. Förra gången var ju full av aha-upplevelser så jag har höga förväntningar på fortsättningen.

Annars har det varit en mycket trevlig helg, förutom att jag nog är lite sjuk eller något eftersom jag har ont i hela kroppen, fryser lite och utan att nämna några närmare detaljer så kan jag säga att toaletten och jag har haft en hel del träffar under gårdagen. Men men. Det är väl en släng av en sommarförkylning eller nått.

Jag har varit lite här och lite där under helgen i alla fall. Bland annat tog jag bussen till mina gamla trakter där jag strosade runt och mindes en massa som jag glömt att jag glömt. Solen sken, fåglar kvittrade, humlor surrade och allt var precis grönt och vackert. Den där doften av värme och grus som knastrade under skorna.




Fötterna trampade liksom automatiskt och helt plötsligt stod jag utanför vår gamla stuga som tant mamma sålde förra sommaren. Det skar en del i hjärtat att se att den var tom och liksom ensam. Jag har på avvägar hört att den blivit såld igen eller i alla fall skulle säljas. Hoppas den nya ägaren tar hand om den väl.





Efter att jag stått där och bligat en bra stund så fortsatte jag till Almenäs badplats där jag träffade på två vänner. Vi satt och tjatade, de badade mellan varven, vi smakade på rökt kohud (ingen hit kan jag säga) som Klas hade fått av någon som han träffat på där på den stora gräsmattan.

Därefter satt vi hos en glad församling som kom från Irak. Vi satt där, rökte vattenpipa, drack arabiskt kaffe och åt någon sorts inlagda bönor som var hur goda som helst. Jag vet inte riktitg hur länge vi satt där men det var nog någon timma eller något. Kul hade jag i alla fall.




Kommentarer
Postat av: Miss Borderline

Gud sikket härligt blogginlägg, det gav MIG hopp om livet igen!!

Ja just det, Motivationsenheten, jag har ju inte varit här inne på så länge så jag har ju missat hur mkt som helst (och nu har jag gett upp alla hopplösa ambitioner om att läsa ikapp mig på allas bloggar).



Va kul med den irakiska familjen, och vilka fina vattenpipor (har aldrig rökt vattenpiap men skulle vilja prova, låter så gott med äpplesmak tex). När jag ser bilderna på familjen så tänker jag på att svenskar ALLTID ska klaga på att "dom tar ju med sig hela hemmet ut", morsan börja yra om det häromsistens för att det numera är många invandrare från förorten som hittat till Slottskogen.

Hur kan man klaga på det liksom?! Jag tycker det är jättepositivt att se så många invandrare i Slottskogen nu för det gjorde man inte för bara några år sen! Att invandrare tar sig ut ifrån förorterna och gör sig synliga i hela samhället och överallt, det är ju DET som kan skapa nånting bra för alla! Och likväl att svenskar åker ut till alla fantastiska butiker som finns i förorterna där det finns alltmöjligt kul att köpa.



Orienthuset i Göteborg måste man tyvärr ha bil för att ta sig till (kanske går kommunalt, men det är lite meckigt). Jag har inte varit där själv ännu men polaren åker dit iaf minst en gång i månaden, så jag har sagt att nästa gång vill jag hänga med. Sist köpte hon ett halvt lamm till 55 kr/kg, billigare än så blir det inte!



Ha en go vecka, jag ska ta å masa mig in i duschen här snart!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback