En jude med kniv i hand

Jaha. Så jag sov bort det mesta av gårdagen. Nyhet? Nope. Inte alls. Jag fortsätter på samma sätt som jag började det förra året. Och året innan det. Sover. Men det är så vackert. Livet när man drömmer. För oavsett hur fult det blir så har man ju alltid nöddörren att tillgå. Att vakna. Så. tja. Jag sover väl på kan jag tro.

Jag har funnit en ny husgud. En person jag i 25 år rackat ner på, föraktat och bespottar. Så fel jag hade. Morre.. Morri.. Morresy eller vad fan nu karln hette. Eller heter. Jag råkade som av en händelse ladda ner hand senaste skiva. (Ja, jag vet.. slå mig på pungen då för helvete, jag har råkat ha en smula fel när jag hävdat att nedladdandet inte öppnar ögonen för nått nytt) Den är så bra. Sååååååå bra. Sååååååååååååååååååååååååååååååååååå bra. fan. Karln sjunger ju direkt till mig. Precis till mig. Vartenda ord. Till mig. Hade jag vetat att han skrev till mig hade jag ju köpt vartenda skiva av The Smiths redan på 80:talet. Men.. han var ju så.. bögig. Liksom.

Fan. Jag är beredd att springa ut på gatorna och köra ner hans skiva i halsen på alla jag möter. Och, jag har allt han gjort innan att ta igen. Underbart. Men först så måste jag lyssna till det han har att säga mig på den här sista skivan. Livet är bra underbart ibland.

Ok. Så Israel har bombat sönder män, kvinnor och barn i många dagar nu. Ärligt talat. Alla protesterar, mer eller mindre. På sitt lilla tysta sätt så säger även Sverige vet hut genom landets enda vettiga moderat Carl Bildt att nu får det vara. Nu räcker det. Men lyssnar Israel? No way. Jag vet att jag leker med elden när jag säger detta. Men det är en nation baserad på gamla testamentet. Ett öga för ett öga. Tand för tand.

Jag är medveten om problemet med att kritisera Israel. Det är en nation som är grundad på världens dåliga samvete. Det är ett land som har sin rot i religion. På 4000 åriga profetior. På en helt ogrundad idé om att en viss religion ska äga en viss del av världen. Finns det någon annan tanke på att ett visst samfund har rätt, på blod och genom liv, att äga ens en endaste smula jord? Jag vet inte. Kanske finns det andra sådan vanföreställningar. Men vi brukar kalla dem nationalistiska.  Alla försök från de staterna att utrota andra männskor kallar vi "etnisk rensning". Så varför kommer Israer undan?

Så klart. För vi kan inte blunda för det hemska som Nazisterna utförde i Europa 1933-1945. Det går bara inte. Vi har alla sett bilderna på offren från lägren. Jag har själv sett tatueringen på armen på en kvinna som överlevde. Hon hade en cigarraffär i sin sons skivaffär där jag sprang dagarna i ända som ung. Hon hade färgat svart hår, de var Polacker och hade stängt varje måndag. Jo. jag är arg. Förbannad. Nazarna jagade även min egen familj och jag är resultatet av att Sverige tog emot sådana som oss. Det hela är en stor skam och även vi som lever nu kommer att få skämmas om tusen år när 1900-talet klabbas ihop med alla anndra tal under det millenium som vi känner oss bekväma med. Jo. Jag vet allt det där. Jo, jag blir flammande förbannad när något kukhuvud skyller sitt eget tillkortakommande på blattarna.

Men. Just därför. Jag kan inte se en nation som är grundad på en religion och inget annat skita världen i ögat. Vi står stilla och låter dem döda barn. För helvete. 40 barn döda i en skola. 40. BARN. Hur mycket hotar barn Israel?

Jo, jag vet. Hamas är en samling skithuvuden. Drivna av sin snedvridna syn på sin religion. Jag håller med. Så klart. De har förverkat sin rätt till att leva. De är även de beredda att döda barn, kvinnor, helt oskyldiga. Så...  ta dem. Jag gillar aldrig, kommer aldrig att ställa mig bakom någon som helst rätt att döda någon (nope, inte ens dem Missen) men Hamas är nära gränsen. Men att svara genom att döda barn? Finns det någon orsak?

Nä. Inte i min bok. Jag är knappast religiös. Eller.. tja. Jag vet att detta kommer sägas emot mig, men jag har sneglat mot katolocismen. Fast det är nog mest på grund av att jag giller tanken på att bli förlåten genom några enkla böner. Den hela teologin har jag inte orkat ta mig igenom. Men, tja, jag är lat.

För att återkomma till ämnet. Som jag ser det. Låt mig stapla upp det hela. Så. Världen genomår ett fruktansvärt trauma genom de fasansfulla åren 1932-45 i Tyskland. Krig. Elände. Uptäckten av koncentrationsläger över hela Europa. Israel skapas. För att läka det dåliga samvetet. Nå, vi vet alla att Europas och Amerikas judar jobbat för ett Israel sedan 1870 talet. Minst. Så de fick vad de ville. Gott så. Tusentals Araber fick flytta, på order av världen. "Så, du har bott här, sin far har bott här, hans far har bott här? Well. Fuck you". Så, land rensades. Folk flyttade in från hela världen. Folk som aldrig hade satt sin fot på den nya jorden.

Men.. det räckte inte. Staten som ville ha allt ville ha mer. Så. De snodde åt sig den lila landremsa som de inte hade. Från första dagen, nej, inte andra, inte tredje utan den första dagen, tog de vad de ville ha. Så de kvardöjande stackarna som bara ville se en skymt av det som ett Europa och ett USA med dåligt samveta tog ifrån dem. Så. Återigen det lilla ordet. Så. Precis så skapar man terrorister. Hade slukande, gapande, vrålande Israel nöjt sig med vad de fått? Utan att sätta upp stängsel? Utan att ha satt upp taggtråd och k-pistar mot läkare, lärare och mat? Hade de fått vad de ville utan att hata sina ofrivilliga grannar? Eller vadf hade de fått? Tja du.

Fred kanske?

Så. Låt oss nu följa tanken bakåt. Judehat. Dåligt samvete. Ett eget land. Judehat.

Jösses. Den där religionen vet visst inte bättre. Det enda de uppnår är... tja... Följ tråden.

Själv har jag en vän som är Jude. Så, jag skiter väl i det liksom. Religion är religion och vi alla är människro. Men, jag blir lite undrande när ha spottar på alla Araber. Men?? Är inte judar araber med?

Herre gud. Vad fan är det som brinner i huvudet på er? Enda anledningen att döda en annan människa måste väl vara... hm.. nä. Det finns ingen. Alls. Sen får du kalla dig vad fan du vill. Men dödar du en medmänniska så är jag övertygad om att du brinner i någon form av helvete. Oavsett vad du gömmer dig bakom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback