Gott humör kan man inte få för mycket av

Nu har jag slagit mig själv och troligen hela västvärlden med oöverträffad häpnad genom att gå och lägga mig före 1 i natt och vakna vid halv 6. Pigg som en liten hermelin och lite nyfiken på vad världen ska erbjuda. Kaffet står och doftar i perkulatorn och ute är det tyst och stilla som i en spökstad. Det enda problemet är väl att Chips, katten, inte har någon mat i sin skål och att det inte finns någon att fylla på med. Jag har lovat det lilla pälsknyttet att gå till affären så fort de öppnar men jag vet inte riktigt om min goda vilja når fram för till svar får jag bara två stora, fördömande kattögon.

Men, det hela är en petitess i det stora hela. Eftersom det fanns god och närande mat i hennes skål när jag gick och lade mig i går så har hon fått minst ett skrovmål under natten. Ingen ko på isen sådeles.

Idag är det nog dags att ta tag i lite städning tror jag bestämt. Sovrummet ser ut som en katastrofplats med en imponerande mängd lokalblaskar utspridda över golvet blandat med Café, böcker, ett tomt glas, använda portionssnus, ett söndrigt örngott, kattleksaker, Kalle Anka-pocketar och en hel del som jag ännu inte identifierat eftersom det ligger för långt ner i röran för att se än.

Resten av lägenheten är helt ok förtom små glada dammråttor som susar över golvet av vindraget när man rör sig. Så en stödexpedition borde inte bli för anstängande. Får jag bara ordning på alla de där tidningarna och de tomma Pet-flaskorna under diskbänken så ser det nog med ens riktigt städat ut. Sen har jag ju några tomma glöggflaskor att slänga i återvinningen. Det som är så roligt när det smäller och krascar.

I år har jag ju inte haft det allra minsta julpynt framme. Inte ens en liten vilken tomte har jag tagit fram. Det enda är ljusstakarna i fönstren. Så jag slipper tänka på allt det där med att lägga ner i lådor och hålla på. Bort med ljsstakarna och fram med de vanliga lamporna så är jag i hamn igen och kan i lugn och ro invänta påsken.

Men men. Allt det där ligger framför mig. Jag anar att grannarna inte skulle bli så lyckliga om jag drog fram dammsugaren klockan 7 på söndagsmorgonen. Eftersom jag är en vänlig själ så låter jag därför detta projekt ligga och gotta till sig lite innan jag tar tag i det hela.

Så, då får det väl bli en kopp kaffe till kan jag tänka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback