vapenvila

Äntligen!!! Israel har förklarat att de slutar kriga. Så? Är det slut? Så klart inte. För Hamas slutar tyvärr inte. De kommer fortsätta. Med sina raketer. Med sitt krig. Med att göra det de sagt de skall. Utplåna Israel. Nyckeln? Tja, vad fan vet jag? Prata med dem? Avväpna dem genom att prata med dem. Hur ska de kunna fortsätta när världen helt plötsligt ser dem? När världen helt plötsligt tar deras vrede på allvar. Prata med dem.

Jag vet. Jag är naiv. Men Hamas är resultatet av att världen, Israel, USA, och därigenom världen, inte pratat, diskuterat, med det Palestinska folket på 60 år. Prata. Finns det något annat sätt att avväpna en fiende? Det är så man gör i en gisslansituation. Man skjuter inte sönder och samman gisslan. Man pratar med fienden. FBI vet det. CIA borde veta det. För ska vi vara ärliga? Inte fan kunde Israel gjort de som de gjort sedan i julas, döda alla de ser, utan att USA ställde sig bakom det hela.

Förlåt mig om jag är naiv igen. Men på tisdag får USA en ny president. En man som lovat att lyssna. Är det en tillfällighet att Israel låtit sina kanoner tystna? Jag vet inte. Men nog fan rullar det runt i skallarna i Knesset nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback