När man funderar närmare på saken

Det var värstans vad det ska vara knepigt att hålla någon sorts vettig profil på livet då. Det där med att gå upp på morgonen brukar starta lika pretantiöst varje kväll när jag ställer alla klockor på ringning och lägger mig troviss att jag kommer att ramla ur sängen pigg och glad dagen efter. Men det slutar lika eländigt varje förmiddag när jag upptäcker att alla klockor ringt med att jag inte kommit in i salen efter rasten för det.

Men men och det ena med det andra. Nu är jag i alla fall uppe och funderar allvarligt på att banne mig och det ena med det andra och det tredje och en släng fjärde med. Ute skiner solen för tillfället även om regnet hela tiden ligger på lur och retas. Så hur sjutton man ska klä sig när man väl kommer ut är då jag inte man nog att svara på. En luftig regnjacka kanske?

I vilket fall som helt så tänkte jag ta mig in till staden för att måhånda klippa mig och strosa runt lite i största allmänhet. Bara för att komma ut lite och skaka av mig alla dystra tankar på höst och mörker och kyla. Jo, för jag har sådana. Redan. Fast vi är mitt i sommaren. Hur man än räknar den. Precis i mitten och jag förstår inte varför jag har börjat gruva mig för vintern redan. Men häromdagen när jag satt på bussen så kunde jag nästan känna snöglopet i ansiktet medans jag funderade på vilken skillnad det är mellan att stiga av bussen klockan 16 en julidag och en februaridag.

Än så länge är det ljust och någorlunda varmt och hyggligt torrt och framför allt en massa glada människor överallt. Så kanske ska jag tagga ner de där buttra tankarna och inrikta mig lite mer på det som de facot är och förbliver för ett tag till. Så in i duschen, ner till tvättstugan för att kolla om det inte finns någon liten tvättid till mig och mina kläder och sedan banne mig. Då ska det springas ner för trapporna med glada små ben och sol i sinne.

Man får spela så gott man kan även om en sträng brustit.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback