Tillbaka till brottsplatsen

Regn, kyla och eländes elände sveper över landet men jag ger blanka fan i det. Låtom vatten fylla floderna och klä dig i eld och nässlor. I vilket fall som helst så ska jag hem över helgen, vila i min älskades famn och ta långa promenader med hunden, klappa katten och fylla mina två fria dagar med kärlek och porlande vatten.

Jag har sovit som en kung och mår fantasktiskt bra. Morgonkaffet smakar ovanligt gott och jag har två cigarrer i fickan som väntar på att jag ska föra eldens magiska värld till dess toppar, smaka röken och bara njuta av livet. Inte så illa för en stackars bräcklig själ som min. Den själ som tidigare var fylld av ensamhet och dövande alkoholdimmor och som nu är fri att fara precis vart jag vill.

Jag tänkte mig att jag skulle knata till biblioteket och lämna mina filmer som jag lånat och dessutom passa på att rösta så att jag slipper göra det på söndag. Om jag bara visste vad jag ska rösta på. Ett relativt svårt val kan jag tycka. Men jag får fundera ytterligare lite till och sedan är det väl bara att hålla tummarna för att min röst gör den viktiga skillnad som man alltid hoppas på i sådan här sammanhang.

Efter det så vankas det lunch och efter det så är det första tillfället av cirka 8 i återfallspreventionen. Det hela går ut på att man förutom att bli nykter även ska hålla sig sådan. Att lära sig hantera suget efter alkohol som så klart kommer att komma, lära sig känna igen olika saker och händelser och kanske till och med personer som lockar fram lusten att dricka, så kallade triggers. Det är en gruppdiskussion och det ska bli väldigt intressant att jämföra sina erfarenheter med andra deltagare.

När väl det är avklarat så ska jag åka hem till min älskade över helgen. Första natten hemma sedan jag kom hit. Det ska bli så underbart och samtidigt väldigt spännande och intressant att se hur jag hanterar att återvända till en vanlig vardag och livet jag levde tidigare och det utan att döva mig med alkohol. Ett litet småtest så att säga.

Nä. Nu ska jag dricka lite mer kaffe, ducha och raka mig och kanske röka lite innan jag beger mig till biblioteket.

Livet mina vänner är en vidunderlig resa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback