Spridda tankar och lite tyckande

Nu är klockan så där jäkla fel igen. Ena stunden var klockan 5 och helt plötsligt kom jag på att den var 6. Varför i hela fridens namn ska vi fucka up tiden på detta sättet? Det blir ljusare på kvällen. Mmm. Jo vars. Men, om det nu är nått bra så kan vi väl behålla sommartiden hela vintern med. Varför ska det bli mörkare tidigare på kvällen på vintern när ljuset behövs mer än någonsin? Fan, sätt fram klockan 3 timmar så blir det ju ännu bättre. Nä. Det där kan jag bara inte förstå.

Men. Nu är det som det är så jag får förlita mig på datorns klocka tills jag är säker på att alla andra klockor är omställda de med. Datorn sköter ju gudskelov det där själv.

Förövrigt har jag haft en trevlig natt. legat och läst tidningar och försökt sova men det har inte gått. Så nu kokade jag lite kaffe och satte mig och njöt av en söndag totalt utan skuggan av en baksmälla. Det var ett tag sedan. Visserligen drack jag några glas rött vin igår men det har inte satt några spår. Gott så.

Så nu ligger hela dagen framför mig och jag ska snart in i duschen och sedan blir det en snabbstädning av lägenheten. Vad som händer sedan har jag ingen aning om. Kanske tar jag en liten tupplur. Eller åker in till stan för att flanera lite i Knalleland. Kanske får jag besök idag med. Det tillhör ju inte vanligeterna så det kan bli trevligt.

I aviserna kan man läsa om den där förfärliga idén om att släcka lampan igår. Själv tänker jag släcka lamporna i kväll istället. Och i morgonkväll. Och kvällen efter den. Jag tänker fortsätta åka buss och ska börja fundera lite på vart maten jag äter kommer ifrån. För lika allergisk som jag är mot fåniga symbolhandlingar som gårdagens fjanterier lika allvarligt bekymrad är jag över att vi håller på att sabba miljön. Men jag anser, kalla mig gärna präktig och självgod, att det krävs ett dagligt arbete och tänkande kring det där, inte bara en stunds gottgörande av det egna dåliga samvetet.

Ni vet det finns så mycket var och en kan göra. Har du trädgårdsbelysning? Behöver du verkligen trädgårdsbelysning? Visst är det fint men... Behövs den? Bara en tanke bland mångra andra.

En annan tanke är kring den svenske medborgare som sitter fängslad i Eritrea sedan 2744 dagar för att han skrivit att regimen i Eritrea inte borde behandla sitt folk som boskap. Dawit du vet. Man pratar om tyst diplomati och jag har förstått att det där är en svår nöt att knäcka. Men vad hade hänt om det vore Liza Marklund som satt där? Eller Jan med det omöjliga namnet? Hade det verkligen gått 7 och ett halvt år innan man började prata om det på allvar. Visst har det varit spridda skurar kring Dawit genom åren. Men det är först nu som stormen börjar blåsa upp på allvar. 2744 dagar. Utan dom. Kan det vara så illa att det handlar om en svart man och inte en vit? jag vet inte. Men jag upprepar. Jag tror verkligen inte att varken Liza eller Jan skulle suttit mer än en vecka.

Fast det kanske bara är jag som är cynisk som vanligt. Jag hoppas det. För även om vår värld för varje dag blir allt med obegriplig för mig så finns det en massa bra i den med.

Tja. Sånt här har jag legat och tänkt på under natten. Jag är lyckligt lottad har jag kommit på. För jag tänker. En klar bristvara i vårt land nu för tiden. Jag vet att det låter oerhört elitistiskt att säga så. Men det är så jag ser det. Men det betyder inte att det inte finns många som tänker och reflekterar och tycker en massa. En del tycker som jag, en del totalt tvärtom och jag skiter i vilket. Så länge människor tänker och funderar över varför de gör som de gör och vad de kan ändra till det bättre så är jag både nöjd och glad.

Tankar är ju så underbart vackra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback