Mitt liv som icke städande

Ännu en gång. Ännu en gång har jag rumstrerat om dygnets timmar så att de passar mig bättre än gängse uppfattning om dem. Fast frågan är hur bra det hela passar egentligen. Hade jag bott i skogen i ett eget hus så hade det hela inte ställt till det på något sätt överhuvudtaget. Men nu sitter jag ju i min lilla vindskupa i Viskafors och då blir det hela betydligt mer komplicerat.

Igår somnade jag vid 10-tiden på förmiddagen och vaknade inte förrän vid midnatt. Återigen, inga problem egentligen. Jag har inga tåg att passa, inga möten att infinna mig på. Men det är ju det där med att ha grannar. För någon gång vid 3-snåret blev jag ytterst irriterade på allt damm och annat som bekläder golv och andra ytor i min lägenhet. Kort sagt, jag blev sugen på att städa. Nå, det går ju inte att göra vid den tiden. Inte när man har grannar i alla fall. Så jag fick nöja mig med att ligga och läsa morgontidningen och vara irriterad över allt det där dammet som i min fantasi allt mer tog över hela mitt liv.

Till slut så hade jag fått för mig att hela hela lägenheten var full av drivor av damm upp till knähöjd och jag var tvungen att gå på inspektionsrunda för att övertyga mig själv om att så inte var fallet. Det där med att knalla omkring i min lägenhet på natten är en egen historia. Jag har inte någonsin varit med om att ett golv knarrar så in i bomben som mitt gör just på natten. Det räcker med att katten viftar till med ett morrhår för att golvet skall kvida som ett tortyroffer. Jag kunde nästan höra hur mina grannar som bor under mig svor och mumlade okvädningsord kring min enkla person.

Så det var bara att lägga band på min städlust och försöka koppla av. Det är just där problemet med en rubbad dygnsrytm kommer in. Man kan inte göra något kul på natten. Inte lyssna på musik eller titta på en film, inte med någon form av volym på ljudet. Man kan inte dammsuga. Inte duscha. Knappt spola vatten för att koka lite ensamt the´. Man får framleva sina timmar under största möjliga tystnad. Jag gillar inte tystnad.

Alltså för jag väl ta mig i kragen och vända tillbaka på dagen och nattens timmar. Tyvärr. För jag trivs allt väldigt bra med att pyssla omkring mitt i natten. Det är rogivande på något trevligt sätt.

I vilket fall så är det nu morgon och jag börjar känna att jag gärna skulle sova en timma eller tolv. Enligt någon forskare som jag läste om i någon tidning så beror överdriven trötthet på ett virus. DET viruset har jag helt bombsäkert. När hösten och vintern kommer sover jag lätt 12 timmar per dygn. Lätt. Jag kan sova i 12 timmar, vakna, titta på klockan och finna att jag inte behöver gå upp och sedan sova i 5 timmar till. Snacka om att jag har det där viruset.

Fast det hela balanserar väl upp av de där längre perioderna när jag inte kan sova alls. Allt eller inget. Som i allt annat jag tar mig för. Lagom är liksom inte min melodi.

Nä. Nu ska jag nog duscha och invänta tiden så att jag kan börja städa. Vid 9 borde det väl inte vara någon fara att dra fram dammsugaren eller?

Kanske skulle man lägga sig och vila lite innan det där dags?

Zzzzzzzz...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback