Dag två

Jösses. Jag är helt slut. Det här med att ha hund tar på krafterna. Sannerligen. Så här mycket motion har jag inte fått sedan det glada 80-talet tror jag. För att inte tala om dålig sömn. Men jag visste ju vad jag gav mig in på, som tur är. Eftersom man är uppväxt med hund så hade jag redan från början en aning om att det är slut på 18 timmars-sömnen och de dagar när jag kan lalla omkring i morgonrock utan att bege mig utanför dörren.

Samtidigt är det ju en oehörd glädje i att veta att det finns två levande varelser förutom mig själv i mitt hem. Eller vårt hem kanske man ska säga? Den som inte är så nöjd med situationen är Frk Chips. Katten. Hon har legat mest hela tiden i min säng. Nu snackar vi om att hon legat där även när hon egentligen borde tillbringat en stund på lådan, dricka vatten eller äta. Så i sovrummet luktar det inte helt bekvämt. Dags att sätta upp en tvättid tror jag.

Fast det där går nog över. Kita, hunden, vill ju gärna vakta på Chips, så att hon inte ställer till med något. Men frågan är om vi inte är på väg att lösa det där. Jag har klart deklarerat att sådant inte går för sig så idag har faktiskt Chips fått vara ifred mest hela tiden. Det tar nog lång tid att få de där att gå ihop helt utan gnissel, de är ju båda två 7 år i år, men jag tror det löser sig.

Tacka vet jag internet. Medan man förr i tiden, alltså för sisådär 10-15 år sedan hade varit tvungen att köpa dyra böcker om hundar så kan jag nu bläddra runt i tusen och återigen tusen sidor på nätet, alla handlar de om hundar. Det gör allt så mycket lättare att kunna söka direkt på de frågeställningar man har.

Nä. Nu ska jag allt vila lite, efter att jag bäddat rent i sängen. Sen blir det väl en långpromenad på eftermiddagen eftersom vi bara var ute oh vände mer eller mindre på förmiddagen. Kita är ju stor som en mindre häst så hon behöver mycket motion och jag med för den delen.

Det här blir allt väldigt bra tror jag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback