Ingen bra början

Neeeej. Inte en sån dag nu igen. De dyker upp lite titt som tätt när man minst behöver dem. Dagarna när allt ser solkigt och gammalt ut och jag känner för att hiva hela lägenheten ut genom fönstret. Skulle det ringa på dörren nu och någon ville in skulle jag få panik. Jag kan inte visa upp ett hem som ser så fult ut. Inga möbler passar med varandra, dammet yr från hörnena och det luktar skumt.

Det enda som hjälper en sådan dag är, nä, inte städa, men att gå raka vägen ut i världen för att slippa se eländet. För egentligen är det inte speciellt stökigt eller lortigt. Det bara känns så. Allt ser liksom billigt ut. Inte billigt bra utan billigt dåligt.

Dagen började med ett brak. Jag hade för tusende gången vält sängbordet. Sedan hörde jag ljudet av två djur som "leker". Alltså, Kita leker med Chips men Chips vill absolut inte leka. Leken går ut på att Kita jagar Chips genom lägenheten. Så lagom kul för mig som måste reda ut den röra som blir av det hela.

Sen har det liksom bara fortsatt så. Kaffet blev för svagt, cigaretten smakade bara aska, min morgonrock behöver tvättas. Inget roligt har hänt på nyheterna. Ännu ett kravbrev ramlade ner i brevlådan. Etc.

Jag har inte riktigt klurat ut i vilken ordning jag ska ta saker idag. Helst skulle jag vilja bädda ner mig i min säng, dra för fönstren och bara sova ut tristessen. Som tur är så går inte det nu när jag har jycken att tänka på. Så jag får väl börja i något hörn med dammsugaren och fortsätta. Sen blir det nog en lång promenad med Kita. Kanske blir jag lite gladare efter det.

Man kan ju hoppas i alla fall.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback