En dag bland alla andra fast unik

Underbart. Det blir bara ljusare och ljusare. Det hela blir nästan absurt tydligt när mina lampor som jag har timer på tänds när det är ljust och vackert. När jag ställde tiden på dem så var det djupaste vinter och blev tydligen mörkt redan vid 15-tiden. Det är nog dags att ställa om de där timrarna. (Heter det så i plural, timrar? Låter inte rätt.).

Som den driftiga man jag är, ibland, så har jag varit inne i la stada för att sammanstråla med sociala nämndens utsedda man som tar hand om mig. Ett trevligt möte som slutade med att jag fått mitt kontrakt på lägenheten förlängt ett år till. Skit samma om det är mitt eller deras gentemot hyresvärden har jag kommit på. Så länge jag får bo kvar i min lilla lya så är jag nöjd och glad.

Sedan åkte jag i en immig och svettdoftande buss till en av stadens affärer för att handla lite ditt och datt. Mest datt, saker som kattmat och ravioli på burk. Sen åkte jag hem. Kort och gott hem. På bussen fick jag ett trevligt samtal med en gammal flamma, vilket gjorde busstruren betydligt trevligare. Det är märkligt att man kan komma överrens så bra på en buss men inte om man träffas i någons hem. Då blir det trubbel med en gång. Så buss är bra.

Nu, med magen full av ravioli, så tänkte jag städa lite. Inte förta mig på något sätt, men dona omkring med en trasa och se glad ut, skrämma Chips, katten, med dammsugaren och lyssna på musik jättehögt. Just nu är det Depeche mode som gäller. Och nej, det har inte med att de var i Sverige alldeles nyss utan jag bara har kommit på att de är bra. Igen. De är sådana där som ingår i min grundsamlig av musik. Sådana som jag alltid återkommer till. Men gud vad stryk jag fick på det glada 80-talet för att jag lyssnade på dem i en stad full av hårdrockare. En katt bland hermeliner.

Även fast jag lyssnade minst lika mycket på hårdrock som de där som klädde sig i denim och hade uppburrat hår. Jag har alltid lyssnat på det mesta. Är musik bra är den och jag tänker då inte måla in mig i ett hörn när det gäller det där.

Efter städningen så ska jag nog vila lite innan kvällen kommer, fylld med tv och filmer och en måltid bestående av potatiskroketter och panerad fisk. Sen blir det väl till att sova kan jag tro.

På söndag ska jag troligen ta en fika med yngsta sonen. Jag ska försöka få med mig dottern med men det går väl inte som vanligt. Hon är så vansinnigt upptagen den damen så att umgås med gamla pappsen är nog det sista hon vill. Fast så tycker jag sannerligen att det ska vara. Man är bara 17 år ett år i hela livet liksom.

Nå. Så istället för att sitta här och berätta vad jag ska göra så kanske jag istället ska göra det jag ska göra. Annars blir ju inget gjort.

Sagt och gjort.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback