Vargjakten och skammen den skapar

Man kan läsa i bladet att 22 av de sammanlagt 27 vargar som skall skjutas redan är fällda. Av jägare på fordon och med dundergevär. Modiga män det där. För det brukar vara män.

Jag kan förstå resonemanget med att man ska hålla ned vargstammen. Inte för att jag håller med, men jag förstår argumentet. Men att låta 12000 människor jaga 27 vargar? Är inte det lite overkill? Den här gången kan inte fritidsjägarna åberopa naturupplevelsen, för vart är den när du sitter på en skoter i en skog full av andra skotrar? De kan inte påstå att de kommer göra nytta av köttet genom att äta det. De får nog erkänna att det är kul att döda. Speciellt som man själv inte riskerar något annat än möjligen ont i axeln av rekylen från geväret.

Varför kan man inte låta yrkesjägare sköta detta? Måste Sverigen göra bort sig inför Världsnaturfonden, WWF? Detta är ju inget annat än masslakt. Man pratar om att man måste reglera ekosystemet. Vilken oerhörd tur att vi människor finns. Tänk vad skogen skulle vara skräpig annars.

Men som sagt. Detta handlar ytterst om blodlusta. Inget annat. Tyvärr. Någon har tänkt helt snett och vint. 12000 jägare? 27 vargar?

Snälla världen.




Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback