En glad skit mitt i solen

Det här är dagen allt ska hända. När alla mörka tankar och regn och kyla och svarta hål ska slutas, försvinna och ersättas av ljusets välsignelse. Det är precis nu det sker. Just i varje sekund som tickar på. Men klockan är bara ett påfunda av människan, tiden en schimär. Det som sker nu sker även varje dag som följer. För det är ju så minnen fungerar. Har det skett så kan man plocka fram det precis när man vill och lukta, smaka på det.

Drömmar om ett annat liv gör det samma. Det som inte än hänt kan man skapa bara genom tankens makt. Underbart egentligen. Förbryllande och kraftfullt. Ett vapen mot elände och lidande.

Jag sitter mitt i livet och tänker mig att dagen ska bara fantastiskt och har jag bara tillräcklig styrka i mina tankar så blir den det. Oavsett vad som händer. Jag minns redan hur jag gick upp ur sängen och in i köket. Jag kan framkalla doften av nymalt kaffe och känslan av att vara trött men glad när jag tittade ut genom fönstret och fann att världen är vit, blå och gul. Det där kommer jag bära med mig i all evinnerligen. Eller i alla fall så länge min hjärna och mina tankar är intakta.

Jag kan känna hur bussen som jag kommer ta om några timmar rullar fram i vinterlandskapet. Allra redan kan jag det, för att jag vill.

Så nu ska jag lyssna till ljudet av fallande varmt vatten i duschen och sedan fortsätter mitt liv att börja.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback