Sista tvätten i år.

Tvättar idag. Att tvätta är att likna vid svår och utdragen tortyr. Allt tar sån tid. Man skall sortera, lägga i hög, tvätta, helst med rätt program till rätt plagg, centrifugera, hänga upp, hänga om. Allt medan man som jag i detta fallet föröker njuta av livet. För nog fan skall det gå fast man håller på att tvätta. Eller?

Fast hade jag varit kändis hade det blivit en helsida i morgon. För jag tog med mig en folköl ner i källaren.
"rikskänd slöfock: "Jag drack i tvättstugan"

Typ. Fast det är allt lite lättare och roligare, att hänga tvätt när man svajar.

Men det är lättare att diska. Om man har maskin alltså.

Att vi sedan har två tvättstugor att välja på gör det hela lite roligare. Man kan liksom planera sin tvätt utifrån utrymme, maskinpark och, givetvis, tvättmaterial. I den ena, lilla tvättstugan har vi ett st. mask, + ett st, centrifug. Och torkrum. I den stora tvättstugan som ligger längre bort på gården har vi två st. maskiner, ett st, centrifug, ett st torktumlare och ett st. torkrum. Längre att gå, men mer effektivt.

I dag är det den lilla som gäller. Så jag hänger och hänger. Trosor, strumpor, "myskoplaggjagintevetvaddetär", byxor, tröjor, mössor. Allt skall upp på lilla repet.

Så, istället för att sitta här o svamla skall jag ner till källaren igen. Utan folköl denna gången. Orkar inte med rubrikerna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback