Biblitotikariers sexliv

Var på biblioteket både igår och idag. Men inte det stora biffiga som ligger i stan och kallas "stadsbiblioteket", utan det betydligt mindre och mysigare "sjöbobiblioteket" på vårt torg. Där inne är jag mer eller mindre uppväxt. Medan de andra barnen hade detektivklubbar, spelade fotboll, åkte skidor eller gör att det där lite befängda man ägnar sig åt när man växer upp, satt ja inne i bibliotek tillsammans med min dåvarande kompis Christer. VI tittade i böcker om 2a världskriget, läste Mad tills vi kiknade, lyssnade på skivor,  Christer hade det extra lyxigt, för han bodde i samma hus som bibblan låg i. En del är ju födda med guldssked :-)
 
Jag plöjde nogsamt igenom hyllorna, bok efter bok, läste författare som var allt för svåra för mig första genomläsningen så jag fick backa och börja om tills jag förstod. Det tog mig ett bra tag att räkna ut vad Meskalin var, men det förekom i rikliga mängder i en bok som handlade om en tripp i öknen. Johnny Depp var med i filmen som gjordes för några år sedan.

Det riktigt knepiga är att en av bibliotikarierna som jobbar där på biblioteket jobbade även när jag var barn. Men hon ser ungeför lika gammal ut nu som då. Hon spränger alla ramar för hur en bibliotikarie skall se ut, men kraftig sminkning, höga klackar och en byst som gav mig riktiga rysningar ner längs med ryggen när jag var sådär en 12-13 år. Tror nog att vi alla barn i grannskapet var lite kära i henne. Men som sagt hon jobbar kvar. Och bysten ser inte ut att vara en dag äldre ens. Knepigt. Kanske är en yngre syster?  Vem vet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback