Kontroll

Läser en bok. "Det här är inte jag" av Eva F. Dahlgren. (Glöm inte f:et, annars blir det  ju helt fel). Känner igen mig i varje sida, varje ord. Hur man finner sig förvanldas till någon man inte känner. En annan person. En rädd, nojig, darrande varelse vars huvud svindlar och händer skakar. Bara sådär. Utan att man vet varför. Man pratar om att det är kroppens försvar vid fara, att det egentligen är ett system som skall göra oss snabba och skärpta om vi träffar på en björn i skogen. Men vi nutidsmänniskor träffar sällan på björnar.

Vi slåss med trafiken, chefen, hustrun, barnen skall uppmärksammas, jobbet skall skötas, maten skall handlas, vi ger oss in mellan 4 väggar tillsammans med en massa andra människor, lika irriterade som en själv, för att handla vårt bröd och vår skinka. Vi ställer oss i långa köer, en efter annan för att få betala. Vi skall ha en hobby, sitta i föräldrarådet på dagis, i ytterligare ett föräldraråd för tonårsbarnen i högstadiet, vi skall motionera, men inte för mycket, får då blir vi träningsnarkomaner.

Vi skall ha ett hett ångande sexliv, helst med vår partner, har vi inte ens sådan duger vem som helst, bara det blir av. Att ligga med varandra. Man måste få orgasm. Kvinnas skall ha multipla fontärorgasmer annars får både mannen och kvinnan skämmas.  Mannen bör ha ett antal torrorgasmer innan det slutliga sprutet. Sprutet skall vara flödigt och mängdrikt. Gärna på kvinnans ansikte eller över brösten. Sexet skall helst vara hela helgen. Anala samlag uppmuntras.

Vi skall njuta av livet, samtidigt som vi skall sköta vårt liv med järnhand. Planera, planera, planera till förbannelse. En miljard mentala post-it lappar i huvudet. Vi skall aldrig tappa kontrollen. Aldrig, aldrig, aldrig. Om det inte är ett kontrollerat  utbrott förstås.

Det tror fan att man blir sjuk.

Men läs boken. Den är klart läsvärd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback