Åska och vindskydd

Det varnas för åska i dag. Det skall visst knalla och bomma ordentligt. Gott så. I alla fall så länge man sitter trygg och säker i lägenheten. Jag kommer ihåg nån gång när jag suttit i stugan mitt under värsta åskvädret. Då var jag inte fullt så tuff. Och stackars Hulda Hustrun blev ju sittande under paviljongen häromveckan. Det kan inte ha kännts något vidare när hon hörde och såg hur blixtarna slog ner strax bredvid henne.

Min kusin skall tillbringa natten i vindskydd uppe vid Fjällsjön Eftersom de håller på att renovera hennes toalett. Hon träffade Hulda Hustrun på torget och bjöd in oss till till lite grillning på kvällskanten. Omedveten som Hulda Hustrun var om det stundande ovädret så tackade hon ja till detta. Jojomen, låter bra, sa jag när Hulda Hustrun förmedlade informationen till mig. Sen lästa jag tidningarna. Nu är jag inte, bara lite utan mycket, betänksam. Hm, uppe på ett berg, bland en massa träd och precis bredvid en liten sjö. I åska. Verkar det smart tro? Är inte det som att be om problem? Jag är ingen expert på väderfenomen, det är jag inte. Men nog låter det lite riskfyllt det hela.

Nä, det lutar åt att vi avböjer det hela. Kanske borde man istället bjuda in min kusin hem till oss i stället. Släkten är visserligen stor men en decimering vore väl illa. På det sättet i alla fall. Det är ju en sak om någon gammal farfarsfar stupar i livets stora slag, men en ung och frisk moder till två söner vore vällan för tragisk. Kan jag tycka i all fall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback