Dieter till förbannelse

Snart finns det ingen som vet hur man ska äta. Förr var det lätt. Komsumera mindre kalorier än du gör åt, så går du ner i vikt. NU finns det tusen och några tusen till olika råd om vad som är rätt ätande.Stenåldersdiet, GI, viktväktarna, Atkins och allt vad de heter. Så står man som åsnan mellan hötapparna och har ingen aning vilket tapp som är det rätta. För de är ju så vansinnigt bra allihopa. Enligt sig själv och dess anhängare alltså. En del säg till och med ändra förbränningen i kroppen. Nån som hört det förut? Luktar äppelcidervinäger va? Nån som fortfararande tar en matsked för de äter? Nån?

 Förr var fett farligt. Nu pratar man int eså mycket om det där med fett. Man har kommit på att det till och med finns bra fett. Nu är det socker som är det nya giftet. Allt som innehhåller kolhydrater är farlig, giftigt och skall icke närmas utan huvudskydd. Om 5 år kan jag tänak mig att det finns vissa kolhydrater som är bra. Som med fettet. Kroppen går ju faktiskt på just kolhydrater till stor del. Och det finns otal varianter av dem. Så det forstätter väl kan jag tro.

Om tio år så kanske det är protein som är utnämnd som den stora boven. För det står ju liksom näst i kön. Nä, det verkade enklast förr. Ät mindre, rör dig mer så går man garanterat ner i vikt. I det läget kan man faktiskt inte misslyckas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback