Fildelning? Typ fil i två glas?

Ärligt talat. Kom igen nu. Vem fan är det som tror att fildelande går att få stopp på? Har det brunnit i skallarna på dessa som utkämpar detta helt omöjliga krig? Det är som att försöka stoppa en Tsunami, få slut på supandet i världen eller att hitta en moderat med snygg frilla. Alla laddar ner. Det är inte alla som delar ut men alla laddar ner. Det bara är så. De som inte gör det är de som inte vet hur en dator fungerar eller är är dumma på riktigt. Det är en del av verkligheten. Så fort de fått stopp på ett forum, ett sätt, så poppar det upp ett nytt sätt. En gång skrämde de byxorna av mig när jag fick ett argt brev från min bredbandsleverantör där man hade listat upp ett antal spel som jag hade delat ut en specifik tidpunkt. Då blev jag så rädd så att jag inte ens vågade komma nära datorn på flera dagar. Men det gick över.

Jag håller helt med de som säger att en del fildelande kan vara stöld. Såpass fattar jag. Men det känns faktiskt, ärligt talat lite som "finders keepers" när det kommer till fildelning. Lägg inte plånboken på marken och gå din väg. Vet att det är svårt att försvara min idé men vad fan. Man måste ju leva med sitt samvete med. Och när det gäller musikindustrin så vet jag inte. Jag tror snarare att skivköpandet ökar på grund av nedladdningarna. Det handlar om pris. Det mesta som jag laddat ner hade jag aldrig köpt ändå. Sen hittar man nått bra och är det riktigt bra så köper jag det. Och så länge jag inte är ett unikt undantag så är det väl bra med det.

Förresten kan man tjattra fram och tillbaka om den frågan. Faktum kvarstår, det finns inget vettigt sätt att stoppa fenomenet på. Punkt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback