Överkamning

Jag börjar bli tunnhårig. Alltså, inga kala fläckar eller så. Men skalpen lyser igenom soliga dagar på ett närmast ystert sätt. Där jag bodde förut, när jag var ungkarl fanns det en spegel i hissen. Lampan satt i taket. Så när jag skådade på min vackra nuna i spegeln lyste det grisskär hud mellan hårstårna. Och jag som är så hårnojig. En av mina bästa vänner påpekade att det såg ut som om jag kammade över när jag hade min gamla hederliga frisyr som jag haft sedan 20-års åldern. Jag bytte frisyr på stört. Det gjorde det hela lite bättre, men borta var inte glansen för det. Nu har jag hittat ett schampo som gör susen. Jag har ingen aning om hur det fungerar men håret blir liksom lite tjockare och den där förargliga skalpglansen har nästa försvunnit.

Men det där med överkamning. Vad går det ut på då? Jag såg en herre igår på affären som hämtade hår ända nerifrån vänsterörat för att täcka den kala fläcken i pannan. Därbak på skalpen hade han en stor ring med endast blank hud men det verkade inte som om det var det som hände bak i huvudet som intresserade honom som mest. Men att det skulle se ut som om han hade ett huvud fullt med hår framifrån. Det var tydligen viktigt. Men det har han ju inte. Hur mycket han än kammar över och hur långt han än låter håret växa kring vänstra örat. Det ser inte klokt ut i alla fall. Vore det inte bättre att bara stubba eller raka av hela den kvarvarande kalufsen?

När jag gick på gymnasiet hade vår lärare i huvudämnet en överkamning av guds nåde. När han blev upphetsad, och det blev han ofta över kemi och fysik så viftade han så ivirgt med huvudet att den där överkamningen ramlade ner på ryggen på honom. Som ett slokande dasslock hängde den sedan där tills han återbördade lockarna till dess rättmätiga plats. Vi som satt i salen hade mycket, för att int esäga otroligt mycket, kul åt det där dasslocket.

Nä, blri det så att min kalufs ger upp så tar jag fram rakapparaten. Så det så.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback