Stavfel, grammatik och annat skit

Nej. Jag är inte dyslektiker. Jag har bara bråttom. Jag kan när jag ibland bläddrar förbi vad jag själv skrivit se att jag stavar som en kratta. En full kratta. Bokstäver hoppar till helt fel plats, uteblir överhuvdtaget från lektionen eller byter plats mellan orden så det ibland blir helt oläsligt. "Blri" till exempel betyder "blir". Sug på den du. Sug på den.

Problemet är inte att jag stavar illa. Alltså, jag är inte någon världsmästare på att stava mig fram i det svenska språket, men jag har grundkunskaperna. Men jag har så förtvivlat bråttom. Det är mycket som skall sägas och det skall sägas NU!  Ibland blir jag ju osäker på ett ord men då brukar jag googla det för då får man fram den rätta stavningen om man stavat fel, "menar du exakt" kan det stå om man skrivit in "ecksakt" i sökrutan. Nu vet jag ju att exakt stavas exakt så, men principen är den samma. Och principer är viktiga. Principen!

Sen har vi ju detta med grammatiken. Där är jag ofta ute och seglar. Ibland är jag väl medveten om det och ibland går det mig helt spårlöst förbi. Men tanken är att det skall vara lättläst, inte grammatiskt korrekt. Och så detta med stor bokstav. Jag vet. Ibland stavar jag månader eller veckodagar med stor bokstav, ibland med liten. Det blir lite som jag känner för just då. Samma med det här att skriva siffror med tecknet eller ordet. 7 eller "sju". Jag blandar och ger. Nån dag kanske jag bestämmer mig för att bestämma mig. Men inte idag.

Så, reta inte upp er på mina tarvliga litterära försök. Det är ju liksom bara en hobby och en lek. Allvaret får Norman Mailer och Janne G pyssla med. Men barn, kom ihåg: skolan är viktig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback