Tv, porr och livets svårigheter

Märkligt. Vi har typ en miljard (nu överdriver jag om någon skulle undra) tvkanaler som vi betalar hur mycket som helst för. Ändå finns det inget att titta på 90%av tiden. Dagarna fylls av olika såpor och sitcoms av varierande kvalitet, för att inte tala om alla dessa idiotiska tävlingsprogram där man skall gissa bokstäver.. Kvällarna. Tja, har man tur så sänds det nått bra. Men oftast är man utlämnad åt dåliga filmer och tävlingsprogram som "så skall det låta". På natten? Glöm det, då är det porrfilm på varenda betalkanal. Inte för att jag principiellt har något emot porr som så. Men det är ju så förbannat dåligt bara.

Visst, jag hittar små guldkorn här och var. Själv är jag en sucker på engelska deckare, serier och det mesta med anglofilt innehåll. TCM visar en del gamla bra filmer, klassiker. Och då och då så sänder Canal+ nått bra. Sen har jag ju Discovery och Histroy Channel som visar bra saker. Men ändå. 600kronor i månaden, plus den vanliga tv-avgiften. För att zappa mellan kanal efter kanal och inte hitta något.

Vi har 5 tv-apparater i hemmet. Inte en enda av dessa är platt. Men det beror mest på att den stora tvn i vardagsrummet som är av kolossalmodell har en bild som klart överglänser den gryniga suddiga bild man får på en platttv som ligger i vår ekonomiska räckvid. För ärligt talat, allt under 25000 ger ju ingen vidare bild. Visst. Den är platt och det är ju kul. Men det blri ingen vidare bild alls i de 10000kronors modeller som säljs på Siba eller Onoff. Så, vi väntrar medan tekniken blir bättre och priserna humana. Kom ihåg att en dvd kostade en 8-9000 för bara några år sedan. Nu får man en hygglig för 500 spänn. Det går fort det där.

Man borde klanske göra om tvn till ett akvarium. Då fanns det nått att titta på varje dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback