Valtider mina barn

Det luktar valtider. Det fjäskas, bråkas, kivas och helt plötsligt slängs det fram en rad förslag att ta ställning till. Det är ju lite att hålla ordning på. En del saker förstår jag, en del fattar jag inte alls. Hur den där alliansen skall kunna samarbeta kan jag för mitt liv inte förstå. Det kan väl inte vara så att de tycker samma i allt. Eller, det gör de ju inte. Det har ju redan märkts. Och vart passa miljöpartiet in? Förresten, vad vill dom? Vp, är de kommunister eller inte och om de nu inte är det vad tusan är de då? Sossarna, tja de är väl som de alltid varit. Trots att de själva säger att de inte är det. Fast vad det är som de säger att de är är okänt.

Själv så sitter jag och funderar på vad i helvete jag skall rösta på. Och i kommunalvalet är det ännu värre. För här i Borås är sossarna rent rabiata. De vill nog helst återgå till sammhället som det var under Erlander. Vägvalet, ett utbrytar parti från Kd. Nä gud hjälpe mig. Politik och bibel bör ej blandas. Eller är det dags att börja stena folk med avvikande åsikt. Deras starke man Björn Wahlgren gör tappra försök att nå dit. Landstingsvalet. Gud hjälpe mig. Vad ska man röstra på det. Sjukvårspartiet låter ju bra. Men vad vill de?

Nä, detta blri en rysare. Som varje valår. Men det är väl dags att panikplugga partiprogram, vallöften och sedan rannsaka sitt eget samvete och tyckande för att finna ett beslut man kan leva med. För vad folk än säger. Det är en jävla skillnad mellan höger och vänster och allt där emellan. Valet är inte oviktigt. Det påverkar våra liv i minst 4 år. Kan bli väldigt fel om man har otur.

Väldigt fel

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback