Pokerliv

Man kan läsa om poker på sportsidorna nu för tiden. Poker. Är det en sport? Sen när i helvete blev poker en sport? Vem har bestämt det? När får vi läsa om SM i dammning? Eller Världsmästerskapen i fia med knuff? Hur tänker sportredaktörerna när de lägger in pokerresultat bland boxningsnotiser, fotbollsresultat och reportage om Tre kronor? Borde inte rimligen poker hamna bland, tja, vad tusan som helst men inte bland sporten.

Till råga på allt så spelar alla poker nu för tiden. Och med alla menar jag alla. Linda Rosing för helvete. Vem gav henne en karriär som pokerspelare, eller vad tusan hon nu gör? Man kan köpa pokerset med ett litet bord och allt på Netto. Folk bjuder in varandra för att sitta i källaren i undertröja och spela poker. Som de stora grabbarna. Fast de som tjänar pengar på att spela poker sitter förstås sällan i undertröja. På tv visar man poker på kvällarna och nätterna. Man får titta på när kändisar spelar poker. Ben Affleck lär vara en fena på det där. Men ärligt talat. Hur kul är poker på tv? Då är det till och med bättre att kolla på golf på tv. Och det är så tråkigt det kan bli. Men poker är värre. Mycket värre.

Jag har nästan aldirg spelat poker. Min ömma moder förbjöd kortspelande i mitt barndomshem efttersom hennes fader i sin tur hade blivit galen när min ömma moders bror, min morbror alltså, hade spelat kort med kompisarna nån gång. Det var väl nått religiöst kan jag tro. Men det där gick i arv till mig så att jag i min tur helt enkelt inte förstår mig på spel och dobbel. Jag köper aldrig lotter, har inte spelat på Lotto en endaste gång i mitt liv, endast spelat på spelmaskinerna på Danmarksbåten nån enstaka gång och bara spelat på tipset två gånger i mitt liv. Inte för att jag tycker illa om spel, men jag bara förstår mig inte på det. Jag menar, man vet ju att man nästan alltid kastar iväg sina pengar rakt ner i sjön. Det är ju större chans att man hinner fylla 40 före man får sin första hemmoroid än att man vinner på spel. På tv kan man ju följa de färgade bollarnas tur i sin lilla roterande glasbubbla och då fattar man ju hur liten risk det är att man vinner ens en endaste ynka lilla krona på det där. Jag vet, för att vinna måste man spela. Men ärligt talat, hur många känner du som vunnit mycket pengar på spel? Såklart finns det nu nån som räcker upp handen och påpekar att grannen vann 2 mille förra hösten. Men alla vi andra som inte känner nån som vunnit är nog trots allt i majoritet..

Och poker på tv? Nä jag förstår fortfarande inte mig på det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback