Lugn? Aldrig!

Allt ska gå så förbannat fort nu för tiden. JA vet inte, men det verkar bara snurra på fortare och fortare. Det räcker inte att ta en kopp kaffe längre. Man skall dricka energidrycker, fullproppade med koffein, taurin och allt vad det heter. Man skall helst ha bränt ut sig, gärna flera gånger så att omgivningen förstår att man ständigt går på högvarv. På tvn kan man välja mellan dussintals kanaler och man skall hänga med i alla. Man skall kolla på både Rapport och Aktuellt och 4ans nyheter. Man skall ha koll på vad som händer på internet. Som om någon skulle kunna hålla ordining på detta väldiga informationsblock. Folk springer omkring och springer omkring. Tillsynes utan mål och mening.

Snabb puls är ett krav. Samtidigt så går allt så förbannat långsamt. Folk viger sina kvällar till att titta på ett gång ungdomar som är inlåsta i ett hus och gör ingenting, förutom super, pippar och är "raka och ärliga", alltså förbannat oförskämda, mot varandra. Micron snabbvärmer vår mat och i sovrummet står en motionscykel som vi sitter och sliter ut oss på. Utan att komma ens en millimeter framåt.

Sex skall vi ha. Och det skall vara spännande och akrobatiskt sex. Inget slappt påsättande före sömnen utan fantastiskt och himlastormande. Kvinnan skall få multipla orgasmer och mannen skall helst spruta henne i ansiktet. Som de gör på tv. Man kan med fördel vara fler än två i sovrummet. Helst skall man förresten inte vara i sovrummet utan nånstans som är spännande.

Vi skall hinna läsa mellan allt det andra vi skall göra. Därför har man uppfunnit cd-boken. Så att vi skall hinna med att "läsa" böcker medan vi springer på löpbandet eller kör bil. En ny form av traditionellt, hederligt sagoberättande, fast professionellt med uppläsning av skolade skådespelare.

Vi åker på semester till fjärran länder för att förverkliga oss själva, för att upptäcka främmande kulturer medan vi allt mer glömmer bort vårt eget ursrpung och är fullständigt vilsna i vår hemmamiljö.

Fan, kalla mig gammalmodig. Men vart tog lugnet vägen. Inte lugn i form av trendig yoga eller nyreligiöst mediterande, utan vanligt hederligt lugn. Typ att bara titta på solnedgången. Inte på någon trendigt strand i Grekland, utan hemma, på farstukvisten.

Vanligt hederligt jävla lung och ro?

Kommentarer
Postat av: Lilith

Jag håller med dig helt och fullt. Varför kan folk inte bara sitta och slappna lite, låta kroppen och huvudet återhämta sig och bara njuta av lugnet?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback