Katt med DAMP

Jag misstänker på goda grunder att våra kattunge, Smulan har DAMP eller något liknande. Hon är helt hysteriks den mesta av sin vakna tid. Far som en dammråtta fram och tillbaka på golvet, hoppar och studsar fram och tillbaka medan hon slåss med inbillade fiender. Hon anfaller de stora katterna utan ens ett uns av fruktan. Detta trots att de ilband får nog av henne och lappar till henne med sina stora tassar så att det riktigt dundrar. Den enda effekten på kateländet är att hon lägger sig ner och väser. Men bara en sliten stund. Sen är hon uppe och skuttar igen.

Vi männsikor går inte hellre säkra. Helt plötsligt som man vaggar fram över golvet så far en liten grå histora fram från sitt gömställe och anfaller fötterna på ett mycket kännbart sätt. Den stackars katten har ett antal gånger fått en fot eller två på svans eller dylikt men hon verkar inte förstå sambandet med sin egen placering och möjliga oavsiktiliga sparkar. Hon river i blommkrukorna, river ner lampor, skuttar och hoppar i sofforna, river i allt hon hittar, klättrar i gardinerna. Den sista grejen hon gjorde var att pinka direkt ner i golvbrunnen i duschen. Förvissa lite praktiskt med en katt som gör så, om man bara kunde få henne att  spola av efteråt, men det är väl för mycket att begära.

Kost sagt är katten lite till besvär. Hon är så söt, så söt när hon är lugn. Men när man vaknar med ett skri eftersom hon har anfallit ens fötter bäst som man sov så blir man lite... irriterad kan man väl säga. Man får bara hoppas att hon lugnar ner sig lite med ålderns rätt. För ärligt talat så är ju barnen inte så glada på henne när hon anfaller deras fötter och ben när de trampar fram här i lägenheten. Jag har för mig att jag läst i en kattbok om vad man ska göra just när katten anfaller fötter. Ska nog leta fram den boken och kolla vad man kan göra.



Kommentarer
Postat av: Linda

Hahaha låter som min ena katt, far runt och hoppar till och med på väggarna. Charmigt ibland, dock inte nattetid =( Det värsta är att hon inte är kattunge längre, hon är 3 år =/

2006-11-09 @ 18:26:06
Postat av: Fia

Låter som våran ena katt. Vi har nyss kastrerat honom och trodde han skulle bli en smula lugnare. ACK så fel man hade. Han är precis likadan. Dock bara 7 månader men ändå. Nåt fel har han nog i skallen:P


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback