Våga vägra!!!

Jag vägrar. Vad som helst vägrar jag. Jag tänker uppgradera vägrandet till en konst. Att vägra ska bli ett mott o för alla de tusen och tusen åter som bara för sina liv inte kan säga nej. För det kan inte jag. Jag lovar och lovar. Hela dagarna går jag omkring och bara lovar vitt och brett. Man kan inte ens finna mig en enda gång på ett dygn utan att jag lovat bort mig på något. Lägga tak, passa barn, blanda drinkar, agera lockbete för natoinspirerade feminister, bära basker i Belgien, steppa naken inför PROs damkrets, hoppa hage med politiker eller äta orm. Allt , allt , allt lovar jag. Sen kan jag inte hålla ett endaste av mina löften. För de är ju så många liksom. Om jag börjar rota i ena änden av alla löften så faller den andra änden tveklöst och utan att ens låtsas något annat i spillror. Och mitt i allt detta står jag och har dunderångest eftersom jag bara gör alla besvikna eller gör saker jag inte själv vill.

Jag vet inte hur många gånger jag lovat saker allt medan jag tänkt "Neeeeeeej, jag vill inte". Ändå är det som om munnen lever ett eget liv. "Jojemen, det går så bra så", hör jag min mun säga. Som om det inte spelar någon roll att hela själen bara inte vill vara med. För jag kan bara inte säga nej. Det är som om min kropp inte är till stånd att samla de muskler som behövs tillsammans med lungornas utblåsning av luft för att säga ett klart och tydligt nej. Möjligen att jag kan vrida mig som masken på en krok då och då, skrapa med foten i gruset och pressa fram ett dunkelt "njjaaa". Men inte något nej inte. Sen kan jag berätta att de allra flesta tycks tolka "njjaaa" som ett högt och värlformulerat "ja".

Men nu ska jag vägra. Tvärt av. rakt av bara. Som inget annat vore aktuellt. Jag tänker till och med vägra även fast jag vill göra det jag vägrar. Jag kommer att bli stencool. Eller helfet som ungdomarna säger. Fetvägra, tänker jag göra. Inga mer mesig "javisst". Bara jättehäftiga NEJ!

Jajamen. Så ska det bli. Tror jag.

Kommentarer
Postat av: Micke

Känner igen det där, lovar följa med dit ,dit o självklart dit också. Lovar inget numera, så slipper folk bli besvikna när jag backar ur!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback