Ångest av röra

EXPRESSEN.SE/Heminredning: Du kan få ångest av ditt stökiga hem

Hm. Om detta stämmer så ligger jag risigt till. Inte undra på att man mår kass. För i vårt hem råder ständig röra. Det blir så när man har en familj som räknar in hela åtta personer plus tre katter. Nu är vi ju inte hela familjen samlad så ofta, men var och en står för sitt egna stök. De två små har ju hela lägenheten som ansvarsområde. De stökar ner från hall till toalett och allt däremellan. Men det är väl så det skall vara när man är fyra och sex år.

Själv stökar jag ner både här och där. Ett par skor som man sparkar av sig i hallen. En osalig klädröra på min sida av sängen. Eller snarare en röra av snusburkar, kläder, böcker, magasin, klockor, tomma vattenflaskor, mobiltelefon och allt annat som man kan plocka upp ur fickorna när man byter byxor. Äldsta sonen står för kaoset i sitt rum. Vissa dager vågar jag inte gå in i rummet eftersom luften är tjock av tonårsdofter som smutsiga strumpor, disk (jo han äter på sitt rum allt som oftast) damm och katthår.

Äldsta dottern och min dotters rum är flickstökigt. Därinne vågar jag int ekolla vad som ligger i högarna eftersom det är just ett flickrum. Man vet aldrig vad man kan finna. Min yngsta son dräller Kalle Anka pocketar omkring sig, tillsammans med allt som överhuvudtaget går att tappa bort, förlägga eller helt enkelt bara lägga ifrån sig.

Katterna, tja, de sprider katthår, kattsand och spybollar omkring sig. Den lilla katten, Smulan, välter dessutom ljus, blommor och annat i farten. Lecakulor har vi över hela lägenheten då hon bestämt sig för att dessa är utmärkta leksaker. Hulda Hustrun då? Nä, det vågar jag inte prata om. Då får jag nog utegångsförbud. Inte för att ett sådant skulle göra mig något så jag mycket sällan går ut men ändå. Men jag kan säga som så att Min Vackra Kvinna har en vana att lägga första bästa sak på första bästa plats. Men eftersom hon är den som står för merparten av städningen så är det liksom inte schysst att klaga.

Men i övrigt mår vi bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback