Ah, du underbara vår

Ah. Årets första vårdag, ialla fall för mig som kanske har missat någon liknande dag när jag sovit bort någon dag. Men jag troppade ut med sopor och gamla tidningar under armen, dumpade dessa där de skulle vara och började promenare mot Viskafors "centrum". Allt som jag gick så vaknade vårkänslorna i mig. Solen sken, vinden ven sakta och mild i håret på mig och livet kunde banne mig inte vara bättre.

I vårruset tog jag vägen förbi affären och köpte mig ett paket cigaretter för pengar som jag inte har och vandrade vidare till apoteket där jag hämtade ut mina insomningstabletter. Vägen tillbaka till torget blev lika berusande den med. Jag fann små ynliga tussilago i vägkanten och log stort mot alla jag mötte.

Väl vid affären återvände jag in i dess famn för att handla lite mat. Jag plockade på mig lite mjölk, krossade tomater och pasta för en planerad pasta med köttfärssås som jag tänkte laga till. Sen blev det pinsamt.

När jag väl stod vid kassan och skulle betala så gick inte köpet igenom på mitt ena kort. Jag gjorde ett nytt försök men det gick lika illa det. Nu började jag svettas lite i pannan för det hela kändes oerhört pinsamt. Så, jag provade med ett annat kort men likadant där. Det gick inte igenom det heller. Nu svettades jag som en gris i värmen medan folket bakom mig började mummla irriterat.

Darrande och svettig plockade jag bort några varor för att sänka summan och nu gick det att betala. Jag muttrade något om att "det var väl för konstigt detta, det ska finnas pengar på det kontot" och smet skamset ut med svansen mellan benen.

När jag kom hem så kollade jag med en gång på nätet om jag hade pengar på det första kortet och det hade jag så det hade räckt och blivit lite över. Inte vet jag vad som inte funkade men pinsamt var det. Men men. Nu har jag fått tillbaka 500 kronor som jag lånat ut så nu är jag på grön kvist igen. Hade jag bara väntat lite med att gå till affären så hade allt flytit på så fint så. Där ser man, det är som jag brukar säga, man ska inte ha för bråttom. Hade jag gjort som jag brukar och varit ute i sista sekund innan affären stängde så hade jag gott och väl kunnat köpa lite vad jag ville utan att det hade blivit några problem.

Nu så ska jag bara städa lägenheten så är dagens "måsten" färdiga. Det slog mig att jag tidigare idag hade tappat bort en hel dag och trodde det var fredag men det är det ju inte. Nä, för vi har inte kommit längre än till torsdagen märkte jag senare. Så då kan jag ju städa idag så slipper jag fredagsstädningen överhvudtaget. Inte så illa.

Efter städningen tror jag att jag ska njuta av det vackra vårvädret igen och ta mig en promenad i nejderna här kring mitt hem. Hoppas bara vädret håller i sig för det börjar sakta mulna till där ute. Men med lite tur så klarar det sig.

Tänk vilken skillnad det är i att leva i en regnig mörk novemberdag och en solig aprildag. Som två vitt skilda liv för tusan.

Märkligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback