En vågad tanke

image126

Gick det åt helvet? Jo, det gick åt helvete. Elfsborg förlorade mot ett lag som inte tagit ett enda poäng i år. 1-0 Ljungskile-Elfsborg. Jag är förbannad och besviken över att fotbollsgudarna verkar ha tagit semester eftersom Elfsborg enligt det jag hörde på webbradion kontrollerade det mesta av matchen. Nå. Sånt händer. Nästa match som är redan på söndag, hemma, tar vi. Då tänkte jag vara på plats själv om inget ballar ur totalt.

Jag är inte den som påstår mig kunna taktik, uttagningar eller nått överhuvudtaget, och földjdaktligen inte brukar säga så mycket om vad man ska göra har ett förslag som jag lade fram redan förra året. Nu vet jag att en massa Guliganer kommer att bli galna på mig men, here goes: kanske har Haglund gjort sitt i klubben?

Alltså, jag tvivlar inte på mannens förmåga som tränare. Han kommer för alltid vara tränaren som gav oss guldåret -06. Men precis som man säger i alla ledarskapskurser. Man ska inte sitta för länge. Kanske är det dag att få in någon med en ny syn på hur man ska förvalta spelarmaterialet. För ärligt talat, Haglund har redan nått toppen som tränare i Elfsborg. Hur lättt är det att tända om igen, hur lätt är det att inspirera och leda laget till samma mål, än en gång. Ursäkta mig om jag säger det men: tydligen inte alls.

Nå, jag kräver inte Halgunds avgång. Det är mig fjärran. Om han vill leda laget tills 2045 så är det helt ok för mig. Men jag är rädd att vi då kanske inte blir nått annat än det vi är just nu. Ett habilt mittenlag.

Vi kan inte, får inte, luta oss tillbaka och peka på -06 resultat. Vi måste frammåt. Få nya ideér, nya tanker. Nya löpvägar och andra sätt att försvara oss och det får vi om:
  1. Halglund byter skalle med någon annan.
  2. Vi byter tränare.
Nå. Vad verkar mest rimligt?

Nu tror jag förhoppningsvis inte att Elfsborg som är en klubb som in till sitt innersta präglas av lojalitet och laganda sparkar tränare Haglund under pågående säsong. Men kanske vore det något att ha i bakhuvudet tills nästa säsong.

Men det är sant. Än kan mycket hända. 2006 började inte så strålande heller och sedan dess har Haglund gått en farlig massa kurser och kanske har han något att dra fram ut rockärmen som kommer göra att vi jublar i september, ber i oktober och dansar i november. vem vet.

Men som sagt. En ledare ska itne sitta för länge. Det gäller alla former av ledarskap.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback