Fy fan

Ok. Klockan är snart halv 3 på morgonen och jag sitter och lyssnar till Frank Sinatras mästerverk "in the wee small hours", en skiva som jag letat efter länge.

Jag har ätit en pizza och druckit folköl för pengar som jag fann i en ficka som ett minne från förra helgens tjohejsan. Jag är småtankad, pank och saknar en kvinna som kan hålla om mig när gryningen kommer. Före detta frun har slängt mina resterande saker som jag hade hos henne och vägrar svara på mina sms. Tja, så gick en dröm i kras. Jag som trodde att nått betydde nått. Men egenligen så betyder allt inget alls.

I morgon kommer min dotter och hennes mor och moderns nya karl på besök. Jag ser helt klart fram emot det. Av flera anledningar. Framför allt att jag älskar min dotter. Så klart. Men även för att jag saknar hennes mor. Sen är det inte fel att träffa den nya karln heller helt eftersom han och jag gick på gymnasiet ihop och jag vet att han kan göra sin kvinna lycklig. Men jag kommer sakna min äldsta son som inte kommer följa med. Han är allt för lik mig för att orka med att se sin framtid när han bara är 18 år, även om jag försökt förklara för honom att han inte behöver bli som mig alls.

Kanske kommer min yngsta son med. Hans mor skulle fundera på saken. FAN vad jag önskar att jag hade min bil så skulle jag hämta honom. (Du som ska komma med nått "skyll dig själv", håll käft, bara håll käft innan jag nitar dig).

Men just nu så stiger röken från min cigarett och blandar sig med dimmorna från min cigarr som jag rökte innan. Allt blir grått grått grått. Jag gråter en smula medan Frankies röst smeker min rygg. Katten sover i stolen bredvid mig och jag hulkar sakta.

Jag vill inte gärna leva längre, men jag orkar inte dö. Så jag låter dag gå in i natt och in i dag igen. Gång på gång. Varför jag ska leva mer? Jag vet inte, inte alls. Bara för att jag gjort det så länge nu, så jag är van. Strax 38, snart 40. Jag har aldrig viljat ha några stora fester. Jag har alltid blivit generad om folk grattar mig. Men nu vill jag bli överaskad. GRATTIS!!!!!!! "Om du blir lika gammal som din far så har du levt halva ditt liv nu". Vad har jag åstadkommit? Inget förutom 3 vackra barn som skämms för mig.

Jag vill leva mitt liv i lugn och ro. Med en vacker kvinna bredvid mig. Ett körsbärsrött vin i ett glas, en bra film på tv. En filt och en smula ro i en hand. Slippa leta, slippa rota. Låta dagar bli till natt bredvid en människa istället för i denna isande ensamhet med bara en katt som sällskap. Inte för att katten är fel men för att det saknar en kropp bredvid mig.

Jag kräver inte så mycket. Egentligen. En smula cognac. En smula kyssar. En smula vår. Knoppade buskar och flyende moln. Att veta att jag vill ha dig och du vill ha mig. Bara att veta att du skiter i att jag är fet och ful men du vill ändå ha mig eller det jag kan erbjuda. Veta att du är nöjd med det du kan ge mig och att vi tillsammans är glada för det vi är.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback