I väntan på besök

Sådär ja. Då har jag dammsugit hela lägenheten och dammtorkat lite nödtorftigt eftersom min moster och morbror från Trollhättan kommer på besök. De skulle ta med sig de saker som jag hade kvar hos tant mamma med så nu är snart hemmet komplett. Mitt enda moln på bostadshimlen är alla dessa ouppackade lådor som jag har i källarförråd och i det ena "lilla sovrummet". Den dörren vågar jag knappt öppna för där har jag slängt in alla tomkartonger blandat med en hel hög med oöppnade lådor. Tanken är ju att det "rummet", som egentligen är en megastor garderob, ska bli gästrum för mina barn när de väl behagar dyka upp.

Det enda jag behöver göra är att köpa ett elelement att sätta in där, men de är ju inte så dyra och det goa i kråksången är ju att elen ingår i hyran så kostnaden för det behöver jag inte tänka på. Det är lite lågt i tak i rummet, men fönster finns det och el och taklampa så det blir utmärkt för barnen att sova i. Men först får jag som sagt packa upp lådorna som står därinne. Det mesta är böcker så jag får väl investera i en bokhylla till med, men jag får ta en sak i taget.

I den andra jättegarderoben som jag har tänkte jag ha min stationära dator och ha rummet som kombinerad garedob och arbetsrum. Det finns inget fönster därinne men det lyser ju så hemtrevligt från skärmen så det behövs ju inte. Det är fördelen med snedtak. Jag betalar bara för 2 rum och kök men har egentligen en 4:a. Inte illa, inte illa alls. kunde bara lägenheten ligga på min gamla stadsdel Sjöbo så vore allt perfekt.

Men jag klagar inte. Utsikten över Viskan är värd hyran bara den. i dagarna har ett svanpar bosatt sig i krokarna och guppar hemtrevligt utanför mitt fönster på den gröna Viskan. Bättre kan man inte ha det.

Nä, nu ska jag nog moppa golven med, när jag ändå är i farten. Så luktar det gott när moster och morbror anländer.

Så får det bli.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback