Sherlock Holmes, pundare och besöksförbud

Fasligt vilket jobb det är att hålla liv i en pipa. Det är nog en konst som bara gamla storrökande män och pundhuvuden klarar av. Själv så får jag tända pipeländet gång på gång. Fast det där är ju en vanesak, man brukar få lite kläm på det efter att ha stoppat några stop.

Sen tillkommer ju det äventyrliga i att röka just pipa. Har man en cigarett i handen så ser man ju direkt om den börjar ta slut men en pipa är ett enda stort mysterium tills man slutligen bara drar ren luft i den.

Men nog kände jag mig lite gentlemannaktig där jag satt på min stol i köket under fläkten och puffade godmodigt. Så passande att jag läser Sherlock Holmes för tillfället. För han sitter ju och röker pipa både titt som tätt. Kanske blir man lite klokare av det, vem vet?

På tal om punduvuden så fick jag hem ett brev från kriminalvårdstyrelsen om att min kombatant som sparkade näst intill livet av mig häromåret blivit fälld och får tillbringa sommaren i hemmet iklädd en fotboja. Han har dessutom fått ett besöksförbud på sig angående mig. Så honom lär jag vara i fred för. Men jag vet inte. Jag känner mig mest missmodig. Tro det eller ej så tycker jag mest synd om killen. Han hade i dessa moderna tider fått diagnosen Adhd redan i skolan och kanske fått den vård han behövde under sin uppväxt. Vi gick ju i paralellklass och när jag tänker efter så uppvisade han redan då alla tecken på någon form av bokstavssjukdom. Men men. Kanske han kan ta detta som en chans att vända sitt liv?

Just nu så¨känner jag mig lite färdig med den här dagen. Jag funderar på att plundra min plånbok som häpnadsväckande uppvisade ett antal tjugolappar och gå och köpa mig en pizza. Dum idé när man inte har några pengar egentligen. Nja. Jag får fundera på det där. Det är ju ändå lördag menar jag.

Får nog ta en pipa Greve Hamilton och fundera. Precis som Holmes brukade göra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback