Snål matlagning

Det är inte lätt att laga mat när man bara har en gryta och en stekpanna från 1899. Före detta frun påstår att hon packat ner alla mina matatiraljer men jag kan då rakt inte finna dem någonstans. Nu fick jag göra köttfärssåsen först och sedan hälla över den till bunken till matberedaren så jag kunde koka makaronerna. Det blev lite krångligt men det funkar ju.

Gott blev det i alla fall. Första lagade rikigta målet mat som jag snott ihop här ute. Gott och mättande och det bästa är att jag har över så det räcker och blir över i flera dagar frammåt.

I morgon ska jag ner till källaren och leta igenom alla lådor jag har stående där nere och se vad det kan finnas i dem. Jag har ju redan gått igenom dem en gång, när vi bar dit dom men jag kan ju ha missat nått. Inte för jag förstår hur jag kunnat missa kastruller, stekpanna och lite sånt en vi hade rätt bråttom så kanske.

I morgon kommer de ju från myrorna och hämtar min bäddsoffa som står i källaren med så att jag slipper ha dåligt samvete för den.

Jag funderar lite på att ställa in morgondagens terapi eftersom jag inte har några pengar till avgiften. Visst känner jag att jag skulle behöva gå dit men har man inga pengar så har man liksom inte.

Så nu återstår bara tvtittande. Det är dubbla avsnitt av Simpsons, 2 1/2 män och My name i Earl i kväll på 6an så jag har lite att pyssla med under dagens sista timmar. Jag hoppas att jag kan somna i vettig tid i natt så att jag är någorlunda fräsch när jag ska till min sochandläggare. Man vill ju inte skrämma stackaren, det finns det nog så många andra som försöker kan jag tro.

Men innan jag gör något annat ska jag skruva upp en sänglampa på väggen i sovrummet. Lite trevligare med lite ljus på kvällen. Jag har visserligen en lampa där inne, men den måste jag gå upp för att släcka och ofta glömmer jag det innan jag somnar så det passar bra med en lampa på väggen som jag når att släcka.

Det blev en lite rumphuggen dag i dag eftersom jag sov så länge. Men vad tusan. Det är väl lite så mitt liv ser ut för tillfället. Jag njuter av att vara fri från alla band, jo det är så. Så längt har jag kommit i mitt resonemang. Det betyder inte att jag inte längtar efter nån som jag kan kalla speciell med jag vet inte. Det händer om det händer liksom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback