Totalt black

Uscha, jag har en räkning liggande. En som skulle betalats senast den sista mars. Den är på 600 svenska riksdaler och rör min mobil och mitt mobila internet. Problemet är att jag bara har 200 kronor på kontot så hur jag än vänder och vride på slantarna så får jag inte ihop det. Jag kan bara hoppas att påminnelsen kommer i lagom tid till att pengarna ramlar in igen den 19:onde. Hur jag sedan ska överleva på 200 spänn fram tills dess är sköljt i ett dunkel även för mig. Kan man äta grus tro?

Det var länge sedan jag var så black på penningar. Väldigt länge sedan faktiskt. Det brukar alltid köra ihop sig runt de sista dagarna innan lönen kommer men nu är det liksom kört på förhand. Så, jag är rädd för att jag får ställa mig med mössan i hand och be tant mamma om en handräckning fram tills jag blir stadd i kassa igen. Fast problemet med att låna pengar är ju att man ska betala tillbaka dem och då står man lika pank igen.

Fy för den lede. Jag som har en massa att betala denna månaden. Mitt högkostnadskort har gått ut så jag får betala för varje gång jag går på terapi. Ok, det är bara 60 spänn per gång, men har man inga pengar alls så är 60 kronor mer än mycket. Tur att jag inte behöver betala mina mediciner på ett tag i alla fall. Gudskelov för välfärdssverige. Fast det trollar väl Alliansregeringen bort snart det med kan jag tro. Vi som befinner oss i "utanförskap" ska ju krossas tills vi inte kan andas mer känns det som. Det blåser en kall vind över vårt avlånga land.

Men, som jag brukar säga, det kunde vara värre. På nått sätt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback