Kass rygg

Där ser man faran med att städa, tvätta och dona en hel dag. Ryggen värker så det hugger i den bara jag rör mig. Det vore väl ok om man kunde krypa ner i sängen och vila den lite. Men, jag har inga lakan, inga örngott och inget påslakan eftersom jag tvättat allt idag. Hur i hela fridens namn ska jag kunna fixa det när jag knappt kommer ur stolen vid spisfläkten i köket där jag sitter och röker?

Det bistra svaret på det hela är att jag får strunta i att bädda rent och ligga på madrassen utan alla dessa tygattiraljer man förknippas med en renbäddad säng. Där fick man för att man skulle vara duktig. Förresten kan jag berätta att jag dragit ut på tvätten så länge att jag hade 5 lakan att tvätta. Så det var dags. Jag får byta rätt ofta (nej, inte därför) för att jag snusar ner lakanen och kuddar när jag sover med portionssnuset i munnen. Jag vet äckligt, men det är ju bara jag själv som blir lidande av det.

Men jag sitter uppe en stund till, Lyssnar till Carlene Carters nya skiva "Stronger" och väntar på att Alvedonen ska kicka igång. I morgon är det jag som tar mig till apoteket för att köpa Voltaren, det enda som funkar när jag får ont i ryggen, vilket jag får titt som tätt. Att lasta traktordäck när man är 16 och sedan jobba 16 år i vården har tagit knäcken på min rygg, plus att jag tror att mina ben är lite olika långa vilket frestar på ryggen det med. Jag hoppas bara att jag inte får samma besvär som tant mamma med ryggen när jag blir lite äldre. Hon har gjort 3 stora ryggoperationer efter alla sina år i vården. Hon började ju på 60-talet när det inte fanns så många hjälpmedel som det trots allt finns nu. Men inga hjälpmedel kan helt ta bort slitet i vården med tunga lyft och vändningar.

Som sagt, jag väntar väl lite till innan jag gör ett försök att bädda rent. Det är ju så gott att krypa ner i en renbäddad säng. Under tiden så tittar jag på Chips som drömmer någon mordisk dröm eftersom tassarna går som kvarnvingar på henne där hon ligger och sover. Det är något meditativt med en sovande katt, ett totalt lugn som är svårt att finna annars.

Jag är ju kattmänniska. inte för att jag inte vill ha hund, för det vill jag gärna med, men jag har helt enkelt inte diciplinen att ta hand om den. En hund ska rastas stup i kvarten, få sin motion och tas om hand om på ett annat sätt än en katt som nöjer sig med en ren låda, mat i skålen och en klapp när man går förbi.

Nä. nu ska jag göra ett försök att bädda rent. Försöka duger.

Kommentarer
Postat av: gittan

Du borde röra dig mer!! Gå ut på promenader i skogen istället för att sitta inne eller på moppen alltid

Det hjälper mot värk och stelhet ska du se

2008-08-14 @ 07:58:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback