Terrorhotet som inte finns

Mest som jag sitter här så funderar jag på en sak. Världen befinner sig i krig. Mot terrorismen som man säger. Men det verkar vara ett väldigt ensidigt krig. Jag vill inte trivialisera 9/11 på något sätt. Men ärligt talat, är inte det enda stora terrorattentatet som hänt, förutom det i London då. Det var ett tag sedan nu.

Usama Bin Laden går fortfarande fri, men inte har han ställt till nått sedan de där flygplanen flög in i tornen. Ändå så invaderas länder (Irak) man tar fram nya lagar för att kontrollera folket (FRA) och alla beter sig som om det sker terrorattentat mest varje dag. USA som som vanligt leder taktpinnen har blivit anfallet av främmanden makt två, säger två, gånger i sin blodiga historia. Pearl Harbour och Twin towers. Annars har de mest varit utomlands och dödat så många de hittat. Korea, Vietnamn, Irak.

Vi är alltså livrädda för något som inte händer. Lite som om hela världen fått en panikattack för att ironisera lite. Jag har en svag aning om att vi ska nog vara mer rädda för Ryssland är för håriga arabiska män. Där har vi ett riktigt hot.

Eller har jag helt fel nu igen?

Kommentarer
Postat av: urban cat

Det är väl det som är terror, att vara rädd för "något" utan att veta vad!

Rädda människor kan man styra med järnhand!

Postat av: Miss Borderline

Nä, ryssen är jag inte rädd för :)

Mest rädd är jag för president Bush, DÄR har vi en galen man!!!

Näst efter det är jag rädd för den lismande Fredrik Reinfelt!!

2008-08-21 @ 00:32:07
URL: http://jonna2.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback