En stjärna på bröstet

Är jag verkligen så mycket mindre värd än dig? Du som sköter ditt jobb, håller dig till en flaska rött vin till fredagskvällen och som går en lång söndagspromenad. För om du förlänger din tanke, om du vågar. Om jag är så mycket mindre värd vad säger du då när högern eller vänstern får makten. Ska vi nåla fast en stjärna på mitt bröst? Ska jag steriliseras? Borde jag brinna i en varm ugn långt innan min egentliga, av Gud bestämda, dödsdag?

DU som sitter där du sitter, på arslet och funderar på vem jag är och varför jag inte skärper mig. Vad är ditt problem? Kränglande barn eller tonåringar. Övervikt? Undervikt? Vart går gränsen för att du ska förstå mig och mina problem och låta mig vara?

Nu vet jag ju att de som läser detta är folk som presenterat sig eller som jag känner sedan länge så det är lite som att hälla solrosfrön på hälleberget. Egentligen skulle jag vilja presentera denna texten för "allmänheten" men det går bara inte, för mina barn eller deras vänner ska inte behöva läsa den.

Men kanske kan den säga dig nått.

Jag hoppas det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback