Min man Mel

Mel Gibson, den gamla hjälten, säger sig vara manodepressiv. Det är starkt att gå ut så på det sättet och berätta det för hela världen. Nu hoppas jag bara att Herr Gibson inte varit slarvig med orden och använt uttrycket lite som en del använder ordet ångest utan att det är sjukdomen manodeprisivitet som han säger sig ha.

Annars är det allt för vanligt att människor använder de där orden för att beskriva småsvängningar i humöret eller när det gäller ångest så är det ju ännu värre. Folk säger sig få ångest av både det ena och det andra. Att gatukontoret inte skottar tillräckligt, att sommaren är kall eller andra likaledes små saker.

Visst vet jag att det finns olika former och grader av ångest. MEn som professionell ångesfabrik så är jag noga med ordet.

Men som sagt. Mycket starkt av Gibson att berätta om sina problem. Det kanske ger en liten annorlunda bild av psykisk sjukdom nu i dessa tider när folk tror att varenda männiksa som lider av neuroser eller psykoser springer omkring och mördar folk på löpande band. För det är ju verkligen inte sanningen. De allra flesta av oss fungerar mer eller mindre precis som gemene man förutom vissa saker som skiljer sig.

Kommentarer
Postat av: M a m m a . J e s s i c a

Goddagens! =)
Svara gärna på dagens fråga :) http://jyees89.blogg.se/2008/may/dagens-fraga-1.html

Postat av: Anonym

ha en bra dag!

2008-05-16 @ 14:37:00
URL: http://sadia.blogg.se
Postat av: Mr. Nelson

Mmm... Måste hålla med om att ord som Ångest, Manodepressiv och utbränd etc. Missbrukas i vårt språk idag. ett exempel; - Jag har ångest inför morgondagens möte! Hmm..
säger en helt frisk människa. Borde vara; - Jag är nervös inför morgondagens möte i stället. När du och jag säger att vi har ångest så är det något helt annat, en ren SKRÄCK, PANIK, RÄDSLA FÖR DÖDEN! Dessa känslor gör det omöjligt för oss att fungera i samhället som alla andra! Det borde vara kriminellt att använda dessa ord allt för lättvindigt.

2008-05-17 @ 08:15:47
URL: http://www.skyactivity.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback