Öl, öl och lite öl

Åhhhhhhhh vad trött jag blir på mig själv. Igår när jag var hos läkaren så pratade vi om mitt omvittnade missbruk av alkoholhaltiga drycker och jag medgav att visst är jag inte vit som jag borde vara. Nå allt väl än så länge. Men sen pratade vi om de där proverna som han vill se för att skicka in intyg till socialstyrelsen om hur det ser ut på den där fronten.

Eftersom han var en trevlig prick så frågade han om jag ville vara så vänlig och släpa mitt tunga arsle till mottagningen för att ta de där proverna. Visst sa jag. Sen frågade han hur jag trodde proverna skulle se ut och jag svarade sanningenligt att de säkert ser ut åt helvet för tillfället. Fortfarande allt väl. Men som sagt, det är en trevlig prick så han frågade om jag kunde tänka mig att hålla mig ifrån alkoholen i två veckor och sedan gå och ta proverna.

Jajamen, svarade jag, i fast förvissning om att det kan jag ju. Fortfarande allt väl. Inga moln på skyn och alla är glada och lyckliga.

Så vad är det första jag gör idag när jag känner mig lite vissen och uttråkad? Jo, jag plockar fram de där ölen jag haft stående i en evighet i skafferiet och börjar hinka pilsner för glatta livet.

Smart!.

Varför kan det inte vara lika lätt att hålla sig nykter i praktiken som det är i teorin? För när jag tänker på det så är det ju jättelätt. Ja, det är så lätt att jag måste grattulera mig själv med en öl för att jag är så duktig. Fan ta mig själv. Eller när jag tänker på det så har han väl redan tagit mig.

Dum, dum, dum. Jag är så dum så nu får jag nog trösta mig själv med en öl.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback