Kattmat, katten som nosar och mysiga ljus

Nä. Det var ingen lysande idé att vänta med att åka till affären såhär på kvällen. Det spöregnar nämligen kom jag snabbt på när jag stack näsan utanför dörren. Jag hann med att bli rejält genomdränkt där jag satt på Gula faran fram och tillbaka till affären. Hade det inte varit för min avsky mot att stå i kö hade jag kanske åkt tidigare, men jag vet att det knappast är någon kö vid 19.30 på kvällen så jag valde att vänta. Tji fick jag för det.

Men. Nu är det gjort och jag har bröd, kattmat och mjölk hemma igen. Jag lurar på att äta nått men jag vet inte vad det skulle vara. Givetvis så glömde jag att tänka på att köpa någon vettig middagsmat. Illa illa.

Men men. Nu hoppas jag slippa en förkylning som summa av mina äventyr i det vilda regnet. Det vore inte något jag skulle trivas med känner jag. Chips skiter fullständigt i att husse blivit genomblöt. Det var endast när jag plockade upp en burk Sheba som hon vaknade till och nosade intresserat på burken, men eftersom hon redan fått en portion i dag så får hon allt nöja sig med torrfoder. Men hon är rolig. Hon vet precis vad som händer när jag kommer hem från affären. Först nosar hon på mina skor för att ta reda på vart tusan jag varit, sen springer hon in i köket och sätter sig på bordet, för hon vet ju att jag alltid ställer väskan där och plockar upp varorna. Sen spanar hon intressrat på vad jag plockar upp. När kattmaten landar på bordet märker jag att hon känner igen förpackningen för då är hon framme och sniffar på den.

Men när hon märkte att jag inte skulle öppna burken strosade hon in i vardagsrummet och lade sig besviket för att vila i "sin" fåtölj. Den är verkligne hennes för trots att jag är framme med dammsugaren var och varannan dag så är den genomhårig och framförallt hennes lilla filt som jag fick med en gång för att jag köpte 4 burkar Mjau är precis vit av katthår fast grundfärgen är vackert röd. Jag tvättar den ibland men det tar bara 5 minuter innan den är full av hår igen.

Hon vet vad hon vill. Ibland när jag går från köket för att sätta mig vid datorn springer hon före och tar sig till sovrummet där hon sitter och stirrar på mig tills jag fattat grejen, hon vill att jag ska gå och lägga mig för att klia henne. Det är den enda kvinnan jag har som vill ha in mig i sovrummet.

Nä, nu ska jag njuta av lugnet, den mysiga stämningen i rummet med mörkret utanför fönstern och de tända lamporna och snattra med min äldsta son på msn. Det är så trevligt som bara den.

En kväll i oktober.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback